Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Innlandet ELVERUM

TATERVISEKONSERT MED LASSE JOHANSENS ORKESTER

Overview

Bli med på en rørende musikalsk og historisk reise inn i dypet av taterkulturen med Lasse Johansen og hans orkester.

"Visene er fulle av personlighet, nærhet og menneskelig varme. Vi fornemmer melankolien ved leirbålet, lengselen, savnet og drømmene, men også håpet og gleden", skrev Aftenposten om utgivelsen «Se min ild». En utgivelse som fikk terningkast seks av samme avis.

Johansen er en av norsk taterkulturs største ambassadører, og kjent som låtskriver, vokalist og frontfigur i Ole Ivars i bandets storhetstid på 70-tallet.

Lasse jobbet i mange år for taterne gjennom sin arbeidsplass på Glomdalsmuseet i Elverum, hvor han var med på å bygge opp en egen avdeling for romanifolkets kultur og historie. At han vet hva han snakker om er det liten tvil om.

«Vi satt rundt leirbålet og småpratet på ei lita slette inni skogen, det var mor, far, bestemor og bestefar, onkler, tanter og mine søsken. Jeg kunne vel være 4-5 år, teltene sto i ring noen meter fra bålet med teltåpningen vendt mot bålplassen. Hvis vi unga skulle få lov til å sitte oppe utpå kvelden måtte vi sanke ved til bålet mens det ennå var lyst. Far begynte å synge, og det ble stille fra oss andre. Så vakkert og trygt det var da far sang. Sangene var fra vår hverdag og fylt av vemod, men det virket som dette ga de voksne trøst og nye krefter etter en slitsom dag i fattigdom, og noen tårer falt det vel også. Det er kanskje ikke så rart at det jeg opplevde disse kveldene ved bålet som barn, var noe jeg måtte arve, og ta med meg og gjemme i mitt hjerte videre i livet, ja få lov til å dyrke vemodet i meg og gjøre meg til den jeg er i dag, en ydmyk liten «kunstner» som kom fra intet, så en takk til Gud og mine foreldre for denne gaven.»

Dette sitatet fra Lasse er hentet fra heftet til albumet «SE MIN ILD».

Lasse har mottatt flere priser og utmerkelser for sitt arbeid med taterkulturen/-musikken/-språket – blant annet Vidar Sandbecks Kulturpris «Regnbågåbrua» i 2009. Lasse og hans orkester mottok også en ærefull invitasjon til Festspillene i Bergen for å fremføre sin Tatervisekonsert. I denne unike konserten får vi både fengende toner og spennende historier fra Lasses liv på landeveien.

Lasses formidlerevne og hans 6 drivende dyktige musikere gjør dette til en opplevelse du bør få med deg.

  • Last Updated: 15.10.2021
  • Source: Visit Hedmark AS
Dates

sø. 24. oktober 2021 18:00 19:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TATERVISEKONSERT MED LASSE JOHANSENS ORKESTER
Your Recently Viewed Pages