Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Southern Norway Kristiansand

Teater på Kilden: Ingenting er ingenting

  • Sjølystveien 2, Kristiansand S
  • +47 90581111
  • 21. februar 2017 - 22. februar 2017
  •  /  13:00 to 14:30
  • (2 Upcoming Dates)
Overview

Endelig kommer forestillingen som har gått for fulle hus i Oslo til Kristiansand og Kilden Teater og Konserthus.

Thea Stabell hadde eventyrlig suksess med Babettes gjestebud. Nå er hun endelig tilbake med en ny forestilling, hvor temaet alderdom utforskes med sinne, respekt og glede.  

Jeg er 76 år, og jeg tenker mye på aldring, forvirring og død. Jeg er på vei inn i det fremmede landet, her kommer noen fortellinger derfra …

Slik åpner skuespiller Thea Stabell sin forestilling Ingenting er ingenting. Stabell står alene på scenen og fletter sammen to historier: Den ene handler om den 83 år gamle Jorunn Marie Bukkøy, som tidlig på morgenen 1. mars 2010 ble funnet i snøen, i et rosebed utenfor blokken der hun bodde i Oslo. Den andre handler om en selvsikker, ubehersket konge og en troskyldig jarl – fra verdenslitteraturens kanskje største verk om alderdom, Shakespeares Kong Lear.

Historiene til de tre gamle er på mange måter forferdelige. Men kan det oppstå nye følelser og ny innsikt når historiene blir flettet sammen og fortalt? Når de blir delt med andre levende mennesker som puster i samme rom som fortelleren, kan man da se aldring som befriende, som ånd, som noe vakkert? Kan disse historiene til og med bli overraskende og vitaliserende? Det er Thea Stabells mål.

I vår moderne tid frykter vi aldringsprosessen. «I’m gonna take my fear and wear it like a crown», synger Rebekka Karijord. Den tanken har vært et springbrett for arbeidet med forestillingen. .

Forestillingen er produsert av Nationaltheatret og er støttet av Norsk Kulturråd, Fritt Ord og Nasjonalforeningen for folkehelse.

Varighet ca. 1time 20 minutter.

  • Last Updated: 16.02.2017
  • Source: Visit Kristiansand
Dates
tirsdag 21. februar 2017

onsdag 22. februar 2017

See All
Click to activate
Kristiansand S, Norway
The latitude and longitude
58° 8' 21" N / 7° 59' 47" E
Teater på Kilden: Ingenting er ingenting
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad