Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Gjøvik Østre Toten

TEATERDAGENE PÅ TOTEN // Solveigs 2. sang - gjestespill fra Teater Innlandet

  • Kokeriet på Kapp Melkefabrikk, Kapp
  • 92423908
  • 23. mai 2018
  •  /  19:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

TEATER INNLANDET GJESTER TEATERDAGENE PÅ TOTEN - TEMA TEATER 25 ÅR
Hvordan ser Solveig på dramaet om Solveig og Peer Gynt? Malmfrid Hovsveen Hallum har sett for seg en moderne kvinne i et moderne samfunn, der Peer - om Peer i det hele tatt finnes - er en biperson, og der Solveig selv tar Solveigs valg.

Teater Innlandet og NRK Radioteatret markerte i 2017 Peer Gynts 150 års jubileum med teaterinstallasjonen Solveigs 2. sang. Gjennom lyd, musikk, film og bilder blir vi med på Solveigs reise for å kvitte seg med minnet om "Han som en gang gikk og ba henne vente".

I et rom omringet av tre store skjermer får du oppleve teater på en helt ny måte, fortalt gjennom fotokunst og NRK Radioteatrets hørespill. Dette er en intens, gripende og mørk historie om den store kjærligheten.

Han fortsetter å jabbe om det samme
Igjen og igjen
det samme

om at det for alltid vil være oss to
oss
og ingen andre

Solveigs 2. sang er et stormfullt epos om svik og hat, om minner og det å gi slipp. Len deg tilbake, lytt, se og opplev.

Vi gratulerer M. H. Hallum og NRK Radioteatret som er nominert til Prix Europa for beste radiofiksjon for Solveigs 2.sang!


"«Å se for seg» er ...et godt begrep å bruke for den som skal beskrive «Solveigs 2. sang». I NRK Radioteatret sendes den som tradisjonelt radioteater, og lytteren skaper sine egne bilder. På Centralteatret, og på turné i Innlandet-fylkene, avspilles radioteateropptaket i samspill med bilder som allerede er skapt. Publikum hører skuespillernes stemmer, men uten skuespillere i rommet. Regissør Mathias Calmeyer og scenograf-fotograf Kristin Bengtson har satt sammen radioopptaket med fotografier, film og lyseffekter til en kunstopplevelse som befinner seg et sted mellom rominstallasjon, teater og litteratur. Vi kan kalle det «multimedialt radioteater». Formen er både konsentrasjonskrevende og dvelende. Teaterteksten er rik på bilder, men de bilder den skaper, stemmer ikke overens med de bilder øyet blir vist. Med det avsløres Solveig - lydens, bildets, eller begge delers - som minst like mye av en løgner som Peer er.
Stemmene vi hører tilhører kjente skuespillere, godt matchet og med tradisjonelt tydelig Radioteatret-diksjon og poengtering."
"Ibsen-sitatene er sjelden ordrette, og når de er det, er de gjengitt i korthet. Samtidig har svært mange av Hallum-replikkene paralleller hos Ibsen. Den som ikke bryr seg om tekstmøter av denne typen, vil uansett kunne ha utbytte av historien i seg selv. «Solveigs 2. sang» er en saga om tapte muligheter, om valg som ikke kan velges om, og om fantasiliv som foretrekkes fremfor levd liv. Hvis dette minner deg om et visst Ibsen-drama, har du tatt poenget."

Oppland Arbeiderblad - Tanja Elisabeth Caldecourt: Når Solveig bare vil sove
"I en oppsetning uten skuespillere på scenen, har Solveig blitt en kvinne av kjøtt og blod."
"Teater Innlandet lot seg inspirere av Peer Gynts 150-års jubileum. De tenkte nytt, og fikk med seg NRK Radioteatret på planen, i tillegg til manusforfatter M.H. Hallum og visuell dramaturg Kristin Bengtson. Resultatet er en skildring av en livslang men intens løsrivelsesprosess"
"Teater Innlandet bruker sitt mandat til å utfordre oss, og det er bra, vi blir fattigere uten utfordringer."
"Solveig dras mot sin egen metamorfose. Hun fornemmer lyset, men veien er kronglete, og hva er egentlig målet? Er det døden? Kanskje er det vi som ser på, som må bære håpet i stykket. For når hun så brenner alt hun ikke lenger trenger, hvem er hun da? Er hun villig til å vente på seg selv?"

AV: M. H. Hallum | Foto, film og visuell dramaturgi: Kristin Bengtson | Video/grafisk produsent: Bjørn Thomassen | Lysdesign: Olav Nordhagen | Kunstnerisk konsulent: Janne Langaas | Dramaturgi: Gunhild Nymoen | Musikk: Jane Kelly og Sindre Hotvedt | Lyddesign: Nils Jakob Langvik, Geoff Miles og Erki Halvorsen | Produsent: Øystein Kjennerud | Regi: Mathias Calmeyer

  • Last Updated: 21.02.2018
  • Source: Kulturnett Oppland
Dates

ons 23. mai 2018 19:00 20:00

See All
TEATERDAGENE PÅ TOTEN // Solveigs 2. sang - gjestespill fra Teater Innlandet
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad