Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

TEATERSALONG ALEXANDER I SPOTLIGHTEN

Mer info

Opplev "Alexander i spotlighten," et samarbeid med Bokhuset som utforsker livet til Alexander Kielland, en mann fra en fornem Stavanger-familie som kjempet for de svake, gjennom et nyskrevet stykke av dramatiker Rolf Kristian Larsen og innsikt fra litteraturprofessor Erik Bjerck Hagen; varighet ca. 1 time.

ALEXANDER I SPOTLIGHTEN

VARIGHET CA. 1 TIME.

I samarbeid med Bokhuset har vi tatt på oss oppgaven med å børste støv av Alexander, vekke han til live og bli bedre kjent med mannen, myten og dette grenseløse mennesket.
Hvem var denne levemannen og flanøren? Han som var født inn i en av Stavangers mest fornemme familier, samtidig som han stod på de svakes side? Han som var i slekt med hele byen og ropte frihet, likhet og brorskap, men allikevel fråtset seg selv til døde!
Til å hjelpe oss har vi hentet inn eksperthjelp! Dramatiker Rolf Kristian Larsen har med sin nye viten og en kreativ penn skrevet et rykende ferskt stykke om Alexander. Litteraturprofessor ved UIB Erik Bjerck Hagen er i disse dager aktuell med en flunkende ny bok om Kielland og til å sy det hele sammen har vi selvsagt fått med oss Sven Egil Omdal, som vet alt om «Byen som formet Norge» og den overraskende historien om alt vi kan takke Stavanger for, herunder Kielland!
 

Sist oppdatert: 07/20/2024

Kilde: Region Stavanger

Sider du nylig har besøkt