VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland STAVANGER

The Beatniks

Overview

The Beatniks ble startet i all beskjedenhet for 60 år siden. De spilte gitarer og trommer og hadde hørt grupper i utlandet gjøre det samme. I geologisk målestokk kom de om lag en halv D-akkord etter Quivers med å bli det første norske gitarbandet som ga ut egen plate. Da hadde de allerede akkompagnert flere andre artister på vinyl.

The Beatniks ble startet i all beskjedenhet for 60 år siden. De spilte gitarer og trommer og hadde hørt grupper i utlandet gjøre det samme. I geologisk målestokk kom de om lag en halv D-akkord etter Quivers med å bli det første norske gitarbandet som ga ut egen plate. Da hadde de allerede akkompagnert flere andre artister på vinyl.

60 år etter starten skal jubileet feires med ny plate og turné, der en stor jubileumskonsert i Stavanger konserthus er blant de store høydepunktene.

Siden starten har de vært mildt sagt produktive. Intet mindre enn 23 album, 2 EP-er og 13 singler har det blitt så langt. Og album nummer 24 er under planlegging i anledning det forestående jubileet. Legger vi da til et astronomisk antall spillejobber skjønner vi at The Beatniks er vårt muligens lengstlevende band. Ser vi bort fra en røykepause som varte fra 1969 til 1982 har de holdt det gående hele veien. Nå er de klare til å vise oss alle at talent er tidløst og at spilleglede aldri dør når du først har fått den.

Ingen av dem har vært med absolutt hele veien. Den som kommer nærmest er selvsagt Svein Finjarn, som startet bandet. Svein har vært med på alt bortsett fra et snaut halvdusin singleplater på andre halvdel av 60-tallet. I tillegg har han vært på laget hele veien siden bandet kom sammen igjen i 1982. Hans innsats for å fremme norsk rock kan ikke overvurderes. Det har gitt ham en velfortjent plass i Rockheim Hall Of Fame.

Flere har dessverre falt fra på veien. Folk vi savner. Hvem kan glemme den stoiske, stødige bassisten Carsten Deberitz, «mannen med stålplektret» som sykdom tok fra oss i 2006. Eller Finn John Andresen som endte livet i en trafikkulykke en vinterdag i 1982. Visst tenker vi på dem midt i jubileumsfeiringen.

Men vi er alle glade for at vi den dag i dag fortsatt har et vitalt, oppegående og høyst aktivt Beatniks. Som stadig spiller gnistrende rock, både instrumentalt og vokalt. Og som stadig kommer med nye, egne låter.

I dag består The Beatniks av evigunge Svein Finjarn (gitar, vokal), Per Fredrik Kjølner (gitar, vokal), Bjørnar Strøm (bass, vokal), Bjørn Jensen (sax, gitar, vokal), Tor Arild Andersson (keyboards, vokal) og Per Bakkelund (trommer).

Med på laget under jubileumsturnéen blir også legendariske Kjaperud (som selv var med i Beatnicks på 60-tallet før overgangen til den internasjonale suksessgruppen Titanic). Han blir med både som utøver og som historieforteller på scenen. Med blir også ingen ringere enn New Jordal Swingers-legenden Eigil Berg. To solide forsterkninger.

Bandet gleder seg til feiringen og den kommende nye platen, og konsertene hvor de fleste av bandets mange favorittsanger blir fremført. Dette blir bursdagsfeiring med stil. Tenk, 60 år! Hvem hadde trodd det i 1961? Gratulerer med dagen til vårt kanskje mest verneverdige band!

VARIGHET
ca. 1 time og 30 minutter, uten pause.

ARRANGØR
Stavanger konserthus

  • Last Updated: 24.09.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

fr. 8. oktober 2021 19:00 20:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
The Beatniks
Your Recently Viewed Pages