Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

THE MATRIX - 23/5 KL. 20:00

Regi: Lana Wachowski, Lilly Wachowski. USA, 1999. Engelsk tale, uten tekst. Format: DCP. 2t 16min. Aldersgrense: 15 år.
Red pill or blue pill?

Dataanalytiker og mesterhacker Thomas Anderson, alias «Neo» (Keanu Reeves), får sjokk når han oppdager at verdenen han kjenner, er den datagenererte illusjonen «Matrix», og at menneskeheten er blitt underlagt en verdenserobrende, superavansert kunstig intelligens. Neo blir «vekket» av noen revolusjonære som er hekta på virkelighet, og får vite at han kanskje er «den utvalgte» – redningsmannen som skal knekke koden og befri menneskeheten. Han tar et lynkurs i den virtuelle verdens superheroisme for å forberede seg til oppgjør med den tilsynelatende uovervinnelige og velartikulerte Agent Smith (Hugo Weaving). 
The Matrix er en forrykt miks av forvrengt kartesiansk filosofi, kvasi-kulturteori, HK-aktig kung fu og god, gammeldags virkelighet-versus-illusjon sci-fi. Filmen ble et ikon med sin glatte action, dystopiske stil og tiltalende tegneserieaktige reflektering av imitasjonene og simuleringene som utgjør vår virtuelle verden.

Rullestolbrukere
Cinemateket har rullestolplass på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

Sist oppdatert: 05/18/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt