Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

The Northern Belle og Bror Forsgren / BYSCENEN

Mer info

THE NORTHERN BELLE

Liv, død og en bunke 60 år gamle brev kjærlighetsbrev danner bakteppet for det nye albumet til The Northern Belle som slippes på Die With Your Boots On Records 08.mars 2024.
Bandets femte studioalbum, Bats in the Attic, sementerer bandets status som ledestjerner på nordicana-scenen. Samtidig favner det nye materialet bredt, fra Cardigans-aktig pop, via innslag av southern rock og til vare indie-ballader. Alt gjennomført med spillegleden og det den musikalske fingerspissfølelsen bandet er velkjent for.
 

The Northern Belle består av Stine Andreassen (vokal, gitar), Bjørnar Ekse Brandseth (gitarer, pedal steel), Johanne Flottorp (hardingfele, kor), Trym Gjermundbo (trommer), Ole-Andre Sjøgren (gitarer, kor) og Marie Tveiten (kor). Bandet har lekt seg i studio, og er fortsatt lett gjenkjennelige med sin smarte folk og americana-inspirerte pop, ispedd vakre
harmonier, pedal steel og hardingfele. Med seg i studio har de også hatt Snorre Kiil Saga (Karpe) på bass, Solveig Wang (Fieh, Nothing Personal) på tangenter og deres faste produsent og partner in crime Marcus Forsgren (Jaga Jazzist, Lionheart Borthers, Bror Forsgren).
 

BROR FORSGREN

Bror Forsgren er en kraftkilde innen norsk musikkliv. Han er frontfigur i bandet The Lionheart Brothers, gitarist i Jaga Jazzist og studioprodusent for kjente artister som Pom Poko, Kanaan, Susanne Sundfør og Sondre Lerche. I 2015 kom solodebuten Narcissus. Albumet skapte overskrifter Norge og i utlandet, og havnet på mange årsbestelister. Med et arsenal av musikere og TrondheimSolistene presenterte han et et storslagent og kompromissløst popalbum. Forsgren turnerte i Kina og Japan, og albumet ble nominert til Spellemannprisen.

Etter sju års stillhet er Bror Forsgren endelig tilbake med albumet I Dreamt I Was Dreaming (Songs From The Unconscious). Albumet er et sakte dykk ned i det ubevisste og drømmenes verden, hvor ting er rart, men vakkert. Det er et psykedelisk verk bestående av popmusikk som vekker tanker til artister som Ennio Morricone, Tame Impala og The Carpenters. I Dreamt I Was Dreaming slippes 26 januar 2024 på Perfect Danger Records.

Sist oppdatert: 04/09/2024

Kilde: Hva skjer kalender

Sider du nylig har besøkt