Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Østfold MOSS

The Shadows´ Apache 60 år

Overview

The Shadows´ Apache 60 år! Music from the Sixties. Verket Scene, Moss, lørdag 28. mars 2020.

Den legendariske låta "Apache" ble spilt inn av The Shadows i Abbey Road studio for 60 år siden. Fire erfarne og allsidige Østfold-band ønsker å feire dette i form av feiende flotte konserter rundt om i våre fem Østfold-byer. Variert 60-talls-musikk vil bli framført av Tombstones, The Cliftones, Dance On og The 2i´s Coffee Band.

Apache - singelen gikk raskt til topps på engelske og amerikanske hitlister. Opp gjennom årene har låta vært covret av artister i mange sjangere som disco, hiphop, hardrock og rap. Til og med storheter som Madonna og Amy Winehouse har brukt samplinger fra Apache. Ritchie Blackmore fra Deep Purple har spilt inn låta i en røffere utgave.

Konsertrekken med de fire bandene byr på piggtrådmusikk, plankegitarer, twang guitars, det vil si, god pop og rock fra de gyllne 60-åra med låter fra bl.a. The Beatles, Kinks, Rolling Stones, Cliff Richard, Searches, Spotnicks, Beatnicks, Hepstars, Pussycats, Elvis, Chuck Berry og selvfølgelig evigunge The Shadows. Det blir kanskje anledning til å ta en swingom og å synge med. Ganske sikkert blir det hyggelig mimring og brede smil å se blant jevnaldrende, «eldre ungdom». Kanskje dukker det også opp en og annen overraskelse?

TOMBSTONES er kjente for sitt varierte repertoar med 60-talls coverlåter og sine egenkomponerte låter innen samme sjanger. Bandet begynte å spille sammen i Moss allerede i 1965, og gutta var da egentlig for unge (14-15 år) til å komme inn på de stedene de spilte rundt omkring på Østlandet. Etter noen års pause har bandet spilt jevnlig siden 1988. Jan «Apache» Larsen, sologitar, Eivind Jacobsen, bass, leadvocal, Roger Bruun, rytmegitar, Egil Jegleim, tangenter, Arne Forsgren, trommer. Noen av gutta har tidligere spilt i grupper som bl.a. New Green Onions, Still on Wheels, Etter Svinesund, Folk Port og Blåregn m.fl.

THE CLIFTONES startet i Fredrikstad allerede i januar 1961 som The Rebel Rousers, men navnet ble senere til The Cliftones. De spilte blant annet inn «Shades of Green» som ble en instrumental-hit. Bandet holdt det gående med Øystein Vetle Martinsen i spissen til 1985, men etter at han døde i 2009, ble The Cliftones re-etablert gjennom hans sønner Fredrik (gitar) og Thomas (bass). Med seg fikk de Øivind Karlsen på trommer og Rune Moe på gitar. Bandet gikk i studio med den nye besetningen og spilte inn CD-en Shades of Green, som består av et knippe instrumental- og vokallåter. Bandet har spilt både på gitarfestivaler i Danmark og Sverige og på en rekke scener i Østfold. I dagens besetning finner vi Øivind Nilsen på bass, som også spilte i The Cliftones på 70-tallet.

DANCE ON kommer fra Askim og ble etablert i 1983, men musikerne har fartstid fra 60-tallet. Bandet består i dag av Jan Sørlie, sologitar, Leif Lågeide, kompgitar, Tore Aaberg, bass og Egil Berg, trommer. Den dyktige vokalisten Tom Finsdal er også tilknyttet bandet. Noen av gutta har tidligere spilt i grupper som The Country Snakes, Hugger Muggers, Amazing Grace, og gjort innspillingsjobber med flere kjente artister. Dance On har bl.a. spilt i radioprogram i NRK Østfold, og i en lengre sekvens i en TV-sending fra Rockefeller i Oslo. På Apache-konsertene vil bandet spille låter av Elvis, Cliff & The Shadows, Chuck Berry o.a.

THE 2i´S COFFEE BAND har tatt sitt navn fra der det hele startet for Cliff Richard & The Shadows i 1958; på The 2i's Coffee Bar i Londons Soho. "Kaffebandet", som det populært kalles, ble startet i 2015 og spiller i hovedsak Cliff- og Shadowslåter fra 60-tallet. Bandet består av allsidige og erfarne Nils Torgersen fra Halden på sologitar, Trond R. Schau og Vidar Øvre fra Moss på hhv gitar og bass, multi-band-trommeslageren Øivind Karlsen fra Sarpsborg på trommer og lederen for den norske Shadowsklubben, Biørn Arnesen fra Fredrikstad på vokal, gitar og munnspill. Bandet har internasjonal erfaring og har spilt på gitarfestivaler i både Sverige og Danmark flere år på rad. Nå står festival i Nederland for tur.

Mer info og fullt program: verketscener.no

18 års aldersgrense.
Dørene åpner kl. 19:00
Servering: Øl, vin

  • Last Updated: 30.01.2020
  • Source: VisitMOSS AS
Dates

lø. 28. mars 2020 20:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
The Shadows´ Apache 60 år
Your Recently Viewed Pages