Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

THE TRIP - 28/8 KL. 20:00

Regi: Roger Corman. USA, 1967. Engelsk tale, uten tekst. Format: DCP. 1t 22min. Aldersgrense: 15 år.
Hans Petter Gundersen presenterer The Trip

For å kunne fortelle om mitt forhold til The Trip, er jeg nødt til å først si noen ord om den mye mer kjente filmen Easy Rider. Opplevelsen av å se kultklassikeren som 16-åring i 1969, fikk meg til å spare penger til stor motorsykkel umiddelbart og da jeg fylte 18 hadde jeg både lappen og en BSA Spitfire 650cc med høyt styre. Da jeg så filmen igjen i 2010, fikk den en helt annen betydning på veldig mange plan som jeg ikke skal utdype her, siden det nå skal dreie seg om The Trip. Men det er verdt å nevne at Jack Nicholson som fikk sitt skuespillergjennombrudd med Easy Rider, faktisk var manusforfatter til The Trip, og Peter Fonda og Dennis Hopper har hovedrollene i begge filmene. 
Mange regner The Trip som den første "indie" filmen fra HoLlywood. Filmen handler om en person som prøver LSD for første gang og betrakter denne personen både fra utsiden og innsiden. Det er på mange måter en komedie, men veldig flott rent visuelt og dessuten er musikkbruken gjennomgående fantastisk. Det er også verdt å nevne at min store helt, Gram Parson, har en liten rolle som medlem i et husband på en klubb. Jeg har kun sett filmen på YouTube og ser virkelig fram til å se den på kino! 

Hans Petter Gundersen (f. 1953) er en av Norges mest kjente og populære produsenter. Han er musiker, låtskriver og vokalist, og har levd av musikken siden 1979. Han blir kalt «bergensbølgens far» både fordi han har startet så mange band, men også oppdaget musikere som Sondre Lerche og Nathalie Nordnes. Aktuell med Modern Nostalgia (2023), det femte albumet til bandet hans The Last Hurrah!!

Rullestolbrukere
Cinemateket har rullestolplass på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

Sist oppdatert: 07/20/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt