Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

THE WICKER MAN - 26/6 KL. 18:00

Regi: Robin Hardy. Storbritannia, 1973. Engelsk tale, norsk tekst. Format: DCP. 1t 33min. Aldersgrense: 15 år.
Horrorfilmens Citizen Kane! 
Robin Hardys mesterverk regnes for å være selve grunnfjellet i folk-horror-sjangeren, som i senere år har fått en renessanse med filmer som blant annet Midsommar. Men er The Wicker Man en horrorfilm? Kanskje den burde sees på som en av de skumleste komediene noensinne, eller tidenes mest ukonvensjonelle musikal? 
Den kristne og konservative politimannen Howie, blir sendt til en avsidesliggende øy utenfor Skottland for å etterforske en anonym melding om en savnet jente. Lokalbefolkningen er tilsynelatende gjestfrie, men bruker enhver anledning til å ødelegge etterforskningen. Kirken på øyen står tom, det er ingen prest der, men samfunnet har en karismatisk leder ved navn Lord Summerisle. Han forteller om øyens hedenske tro, og her begynner Howie å frykte at den savnede jenten kan være et offer for hedenskapen. Christopher Lee er fantastisk i rollen som Lord Summerisle, og han regner selv dette som sin største prestasjon – med rette.

Rullestolbrukere
Cinemateket har rullestolplass på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

Sist oppdatert: 05/24/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt