Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

TIL HUTTETUENES LAND

Overview

Where the Wild Things Are. Regi: Spike Jonze. USA 2010. Språk: norsk (dubbet). Tekst: utekstet. Aldersgrense: 7. DCP, 1t 42min.
Enstøingen Max føler seg misforstått hjemme. Han flykter til "De villes" land, der han møter store skapninger som lengter etter lederskap. Max blir kongen deres, men han lærer at lykke er vanskelig å vedta – også i fantasien.
Max er en vilter og følsom gutt som føler seg misforstått hjemme hos mor og storesøster. Etter et raseriutbrudd blir moren sint og fortvilet og sender gutten til sengs uten middag. Max velger å flykte. Han havner hos "De Ville"; det er store, rare skapninger i et øde landskap. Først blir Max sett på som neste middag, men med fabulerende evner klarer han å overbevise huttetuene om at han er den nye kongen deres. De har lengtet etter lederskap, og tror Max vil gi dem lykken og livsmotet tilbake. Det går storveis en stund, men Max finner ut at å regjere et kongedømme er en balansekunst. Forholdet til de andre blir komplisert. Deres forhold seg imellom er preget av gleder, sorger, styrker og svakheter som hos menneskene hjemme hos Max. Han innser at alle har sitt å stri med. Ingen kan vedta lykke. Det blir læring for livet – i fantasi som i virkelighet.
Filmen er basert på Maurice Sendaks kjente barnebok "Where the Wild Things Are" fra 1963. Den illustrerte boken består av bare ti setninger, men er like fullt et mesterverk i amerikansk barnelitteratur.
Fun fact: Mye av filmen er spilt inn i Australia. "De Ville" er skapt av legendariske Jim Henson's Creature Shop, navngitt etter mannen som skapte The Muppet Show.
Aldersgrense:
Flere mørke og dramatiske scener gjør at filmen får 7-årsgrense. Skildringer av utrygge situasjoner kan virke skremmende på yngre barn, og filmen frarådes derfor underårige.

Rullestolbrukere
Cinemateket har to rullestolplasser på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

  • Last Updated: 23.05.2022
  • Source: Visit Bergen
Dates

sø. 26. juni 2022 14:00 15:45

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TIL HUTTETUENES LAND
Your Recently Viewed Pages