Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Bergen

Tine Thing Helseth & Gunnar Flagstad II

Overview

Dobbelkonsert med Norges trompetess.
Tine Thing Helseth har en CV som kan ta pusten fra de fleste. Allerede som 30-åring har trompetisten rukket å selge til gullalbum, vinne mange stipendier og priser, deriblant Spellemannprisen, debutert på The Proms, vært solist med en imponerende rekke topporkestre, skapt ensemblet tenThing som hun har turnert verden over med, og laget en egen festival.
Karrieren tok av da hun som 18-åring stakk av med andrepris i Eurovision Young Musicians Competition. Ved sin side på disse to konsertene i Troldsalen har hun pianisten Gunnar Flagstad, en akkompagnatør av rang. Han har turnert land og strand, og spilt på radio og tv for dem som ikke har vært så heldige å være der Flagstad var.
På den første konserten er det transkriberte sanger som står i sentrum, med melodisk utforming på sitt vakreste. Det blir sterke historiefortellinger i musikk hentet fra forskjellige klassiske sjangere, samt tango og berlinerkabaret fra mellomkrigstiden.
Programmet på konsert nummer to viser en bredde ved trompeten som de færreste kjenner. Her er det klassisk sang, rumenske danser og krevende modernisme. Helseth og Flagstad spiller også tango, tirrer våre indre synssanser med Morricones Cinema Paradiso, og tegner Joni Mitchells lyriske mesterverk Both Sides Now.
Tine Thing Helseth trompet | Gunnar Flagstad piano
Tine Thing Helseth & Gunnar Flagstad II
EDVARD GRIEG
(1843–1907) Sanger, op. 48 | BÉLA BARTÓK (1881–1945) Rumenske danser | PAUL HINDEMITH (1895–1963) Sonate for trompet og piano | ENNIO MORRICONE (1928–) Cinema Paradiso | JONI MITCHELL (1943–) Both Sides Now | ASTOR PIAZZOLLA (1921–1992) Liebertango
Se også: Tine Thing Helseth & Gunnar Flagstad I

Transport til Troldsalen/Griegs villa er inkludert i festspillbilletten. Vennligst merk at alle avganger går presis. Bussturen tar ca. 30 min.
KONSERT KL 20:00 Avreise fra Turistinformasjonen kl 19:00. Retur fra Troldhaugen kl 22:00.

  • Last Updated: 20.02.2018
  • Source: Bergen Reiselivslag
Dates

fre 1. juni 2018 20:00 21:00

See All
Tine Thing Helseth & Gunnar Flagstad II
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad