Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger

Tirsdag i Tinfabriken // Konsert + kunstutstilling

Overview

På en ganske vanlig tirsdag ønsker vi deg velkommen til den ærverdige, gamle fabrikken! Den intime festsalen og eikekorridorene gjennom huset vil være kledd med kunstverk, og i festsalen møter du selve kunstneren. I tillegg gjør dyktige og lokalt tilknytta artister eget konsertstoff. Det blir garantert en tirsdag utenom det vanlige!

Konsert: Audun Skanke & Mari Hauge
Sunderø Art Gallery presenterer Børge Lund

---
AUDUN SKANKE & MARI HAUGE er låtskrivere og vokalister med base i Sandnes. Duoen spiller melodiøs visepop med tekster på dialekt. Med bakgrunn som låtskrivere og vokalister er Audun kjent fra gruppen SkankeVelan, mens Mari har bakgrunn fra Allophone. Sammen, og hver for seg, har de spilt en rekke konserter rundt om i landet.

https://youtu.be/D6P5fMY2iQo

BØRGE LUND bor med kone og tre barn i Stavanger, der han tegner serien Lunch på fulltid. Lunds karriere startet i 2007, da han sendte inn noen tegneseriestriper til Dagbladets seriekonkurranse. Han vant ikke, men fortsatte å jobbe med den nye serien, som fikk navnet Lunch. Etter to perioder som gjesteserie i Dagbladet, begynte Teknisk Ukeblad å publisere serien fast høsten 2008. Året etter fikk Lunch innpass som biserie i Pondusbladet, og fast publisering i Dagbladet.

I 2010 fikk Lunch Pondus-prisen på 100.000 kroner. Samme år inngikk Lund et samarbeid med Strand Comics, som har de fleste av Norges fineste tegneseriekunstnere i stallen. Resten er historie, som man sier:
Det første Lunch-albumet, «K-O-M-I-N-U-K-I-S-J-O-N», kom ut i 2011 på Egmont Serieforlag. Opplaget ble på kort tid utsolgt. I 2013 fikk Lunch sitt eget blad, med utgivelse hver sjette uke. Det var den største nye tegneseriebladsatsingen i Norge siden Pondus og Nemi i 2000 og 2002, med et lanseringsopplag på 60 000 på de første nummerne. I dag publiseres Lunch i 90 aviser og blader i Norge og utlandet, deriblant Dagbladet, Dagens Næringsliv, Adresseavisen, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Sydöstran (Sverige), Ekstrabladet (Danmark), Iltalehti (Finland), Publimetro (Mexico), La nacion (Costa Rica), El diario expresso (Ecuador) og El informe de David (Panama).

Høsten 2014 utkom den første store, kronologiske Lunch-boka, kalt Sykt travelt. Den gikk rett inn på bokhandlernes bestselgerlister, og siden har det kommet nye bøker hvert år. Kontormiljøet hvor kverulanten og uromomentet Kjell herjer med sitt store ego, elendige arbeidsmoral, upassende kommentarer og idiotiske påfunn er nå blant vår kjæreste tegneseriefigurer.

Se arbeid av Lund i Sunderø Art Gallery:
https://sundero-gallery.com/portfolio/borge-lund/

  • Last Updated: 17.07.2018
  • Source: Region Stavanger
Dates

ti. 30. oktober 2018 kl. 01:00 19:00 21:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Tirsdag i Tinfabriken // Konsert + kunstutstilling
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad