Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger

Tony & The Swing Blues - 60-års jubileumskonsert med gjester

Overview

Historien om Tony & The Swing Blues går tilbake til 1959. Tore Haugland startet et band, sammen med tre klassekamerater på Ullandhaug skole. De kalte seg for Swing Blues.

Historien om Tony & The Swing Blues går tilbake til 1959. Tore Haugland startet et band, sammen med tre klassekamerater på Ullandhaug skole. De kalte seg for Swing Blues. I 1960 og 1961 spilte de hele sommeren på Chat Noir i Oslo og høstet stor suksess. Høsten 1961 reiste de til England der de opptrådte i flere byer, og spilte også på engelsk TV. I England så de popband kun med gitarer og vokalist. Dette var noe helt nytt, så trekkspillet ble satt på hylla, og elektrisk gitar med vokalist var det nye i bandet. Etter at Odd Egil Støldal kom med i bandet i slutten av 1962, fikk bandet sitt nye og nåværende navn: Tony & The Swing Blues. Noen medlemmer sluttet og nye medlemmer kom til. Bernt Sverre Kvam og Alf (Calle) Carlsen kom med i 1967. Gruppen ble deretter oppløst i 1971.

Etter nærmere 40 år begynte de å «røre» på seg igjen. I begynnelsen av 2008 gikk gjengen i studio til Dag Øverland, som kort tid etter også ble et nytt medlem av gruppen. Gruppen har laget flere plater, bestående hovedsakelig av coverlåter. Til forskjell, inneholder den siste platen som gruppen ga ut kun originallåter. Tore Haugland som startet bandet for 60 år siden, har i disse dager gått over i pensjonistenes rekker, og har overlatt stafettpinnen videre til de som fremdeles har rockefoten intakt.

I november markerer de sitt 60-års jubileum med konsert i Kuppehallen!

Varighet: Ca. 1 time og 50 minutter.
Arrangør: Stavanger konserthus

  • Last Updated: 27.08.2019
  • Source: Region Stavanger
Dates

fr. 1. november 2019 19:00 20:50

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Tony & The Swing Blues - 60-års jubileumskonsert med gjester
Your Recently Viewed Pages