Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

TORA - Juletid kl.18.00

Tora sitter ved vinduet og ser på regnet og stormen. Det er mørkt, trist og kaldt, og det ser neste ut som Flatøyosen koker....akkurat som grøten på komfyren. Mamma står med ryggen til, og selv om hun ikke vil vise det, vet Tora at mamma gråter. Hun kan se at treffer den store magen. I år har Tora bare ett eneste ønske....At pappa skal komme hjem til jul.

Pappa er ute på havet, og mamma og Tora har mye de må ordne før jul. Små rampenisser lusker rundt i huset, og rampestrekene gjør mamma ganske oppgitt.....Hvem har byttet ut eggene med poteter og hvem har spist kakene i boksen? Tora elsker å stå på den store steinen ved sjøboden, og speide etter fiskebåten og pappa, men nå ved juletid får ikke Tora lov til å gå ut. Historiene om Rulereia skremmer henne, men hun har også hørt om de snille nissene som bor ved fjorden. Kanskje de kan hjelpe henne å få pappa hjem?

På lille julaften blir mamma plutselig så syk. Tora er redd for at magen skal sprekke. Hun løper ned til kaien, vifter alt hun klarer med den store hvite duken, og roper helt til hun ikke har mer stemme igjen, men ingen hører henne. Da gjør Tora det hun vet at hun absolutt ikke får lov til, men hun bare må gjøre det. Hun må redde mamma.

Fortellingen om Tora er en nyskrevet julemusikal som tar oss med tilbake i tid. Historien utspiller seg på Flatøy, en liten øy nord for Bergen, og handler om Tora som bor i en sjøbod sammen med mor og far. Sjøboden finnes på ordentlig, - og det er i sjøboden juleforestillingen foregår, men selve fortellingen om Tora er oppdiktet.

Undervegs i prosessen har forfatter og komponist Barbro Wiig Sulebakk, snakket med lokalbefolkning, kystlag og sogelag, med et ønske om å flette inn så mye lokalhistorie, geografi og lokale tradisjoner som mulig. Forestillingen passer perfekt for hele familien, og er en fin ting man kan gjøre sammen i adventstiden, men anbefales ikke for barn under 5 år. Noen scener kan være litt "skumle" for de aller minste barna.

Handlingen veksler mellom det som skjer på scenen og film, og publikum vil få høre både kjente julesanger, og helt nyskrevet musikk. Dørene åpner 30 min før forestillingene starter, og vi håper publikum vil komme litt tidlig, og få med seg den koselige julestemningen i sjøboden.

Sjønissene selger div. deilig "juleknask".

Manus – Barbro Wiig Sulebakk
Medforfatter/Manus – Mariell Christensen
Ny musikk/Sanger – Barbro Wiig Sulebakk
Musikalsk produsent – Fosse Lydstudio.
Isabell Engelsen og Jarle Håland
Film/klipp – Eirik Aurlund sæle
Koreografi – Eli Aurlund Sæle og Mariell Christensen
Lys – Øystein Sulebakk
Teknisk ansvarlig – Sebastian Wiig Sulebakk
Kostymer - Daiva Bacvinka Rekvisita – Steinar Hansen
Medvirkende/Skuespillere – Barn og unge fra ZingZang Studio og vokalsenter

Forestillingen spilles fra 2. – 17. desember. Støttes av Bufdir.

Sist oppdatert: 12/03/2023

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt