Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Gjøvik

Tore Skeie/Simon Stranger/Susanne Skogstad

Overview

Når Hans Olav Lahlum inviterer til litterær festaften, er det med tre knallsterke forfatternavn.

Fem bind skal det bli i Gjøvikgutten Tore Skeies serie om Norges store viking- og middelalderkonger. Mottakelsen av Hvitekrist, som kom i 2018, vitner om at vi har mye å glede oss til. "For et mot denne historikeren og forfatteren har, og for et skrive- og fortellertalent han er", skrev for eksempel VGs anmelder om denne boka, som tar for seg Olav den helliges liv.

Også Simon Strangers nyeste bok, romanen Leksikon om lys og mørke, har funnet fram til mange begeistrete lesere. Vel fortjent fikk han Bokhandlerprisen 2018 for romanen om arrestasjonen av norske jøder under krigen. Stranger portretterer både Gestapo-agenten Henry Oliver Rinnan, samtidig som han graver fram svigerfamiliens histore, den jødiske Komissar-familien.

Susanne Skogstad er en av de som nevnes som aktuell kandidat til årets Tarjei Vesaas debutantpris. Svartstilla er ingen tjukk bok, men rommer likevel store spørsmål om hva et menneskeliv er, hva kjærligheten er verdt, og hva den koster. Vi følger en eldre, navnløs kvinne som har mistet mannen hun har levd mesteparten av livet med, og som hun nå kjenner en bunnløs sorg over at er borte.

Kveldens bokbader er historiker og forfatter Hans Olav Lahlum. Dette kommer til å bli gøy!

  • Last Updated: 17.01.2019
  • Source: Kulturnett Oppland
Dates

ma. 1. april 2019 19:00 21:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Tore Skeie/Simon Stranger/Susanne Skogstad
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad