VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trøndelag Trøndelag TRONDHEIM

Torgeir Ekerholt Sæveraas: "Wehrmacht i Norge"

  • Kongens gate 2 Trondheim 7011
  • +47 94786106
  • 3. mai 2021
  •  /  19:30
  •  /  Price 100,- / 75,-
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Torgeir Ekerholt Sæveraas kommer til Litteraturhuset i anledning lansering av boka "Wehrmacht i Norge. På vakt i krigens skjebnesone".

Norge var det tyskokkuperte landet med flest soldater per innbygger under den andre verdenskrig. Bevæpnede, tyske soldater utgjorde til tider opp mot en femtedel av landets befolkning. De mer enn 350 000 soldatenes tilstedeværelse preget hverdagen til innbyggere i hele Norge, i by og land. Hvem var de? Og hvorfor har ingen skrevet deres historie?

De tyske Wehrmacht-soldatene satte utallige spor i nordmennenes liv - mange av dem traumatiske, andre tabubelagte, atter andre tause og ufortalte. I boka "Wehrmacht i Norge" gir forfatter og historiker Torgeir E. Sæveraas en utfyllende fortelling om de tyske soldatenes liv i Norge, og hvilke strategiske hensyn som krevde så mange soldater her i landet.

Adolf Hitler mente at Norge ville være «krigens skjebnesone», hvor avgjørende slag ville stå. Basert på offisielle dokumenter og brev som soldatene skrev hjem, og mengder av hittil ubenyttede kilder, beskriver Sæveraas soldatenes egen oppfatning av krigen, av landet, av savnet av familien - og om deres ideologiske overbevisning om at Hitler-Tyskland ville seire. Sæveraas' grundige dokumentasjon gir et unikt innblikk i livet i et okkupert Norge, og i hvilket avtrykk Wehrmacht-soldatene satte i landet - både i naturen, i befolkningen og i samfunnet.

Vi møter Torgeir Ekerholt Sæveraas i samtale med Anette Homlong Storeide, forsker ved Falstadsenteret.

Torger E. Sæveraas er historiker og forfatter. Han har tidligere gitt ut "I skyggen mellom trærne. Om krig og ansvar", Spartacus 2018, romanen "Stridsrasjoner", Aschehoug 2009, samt en rekke kronikker og faglige artikler knyttet til okkupasjonstiden i Norge.

Inngang: 100/75

Sted: Sellanraa

Arrangementet strømmes også digitalt fra Litteraturhusets Facebook-side.

Foto: Pax Forlag

  • Last Updated: 06.04.2021
  • Source: Hva skjer kalender
Dates

ma. 3. mai 2021 19:30 21:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Torgeir Ekerholt Sæveraas: "Wehrmacht i Norge"
Your Recently Viewed Pages