VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trøndelag Trøndelag TRONDHEIM

Torstein Andersen om Olav Duun

  • Kongens gate 2 Trondheim 7011
  • +47 94786106
  • 18. september 2020
  •  /  19:30
  •  /  Price 100,- / 75,-
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Skuespiller Torstein Andersen tar oss med inn i Olav Duuns verden og forteller om hans liv og leser fra noen utvalgte verk. Andersen fremfører en novelle, og en tekst fra Menneske og maktene. Det blir også Duun-quiz.

Olav Duun (1876-1939) er heimstaddikteren som skrev seg inn i verdenslitteraturen. Han vokste opp på den forblåste øya Jøa på Namdalskysten. Tjuefem år gammel flyttet han til Holmestrand, hvor han skrev det meste av sine verk. Men han fortsatte å hente inspirasjon fra landskapene og miljøet han kjente fra oppveksten på Jøa.

I perioden 1907-38 ga han ut 25 romaner, 4 novellesamlinger og 2 barnebøker. De romanverkene som har blitt stående for ettertiden er særlig Juvikfolke, Ragnhild-triologien, Ettermæle og Menneske og maktene.

Duun er en språkkunstner av rang, kjent for sine levende og rike naturskildringer. Og for sine mesterlige menneskeskildringer, som vitner om stor psykologisk innsikt. I sin samtid ble han møtt med svært gode kritikker, både i inn- og utland. Han ble nominert til Nobelprisen i litteratur en rekke ganger i perioden 1924-39, og det vakte både forbauselse og skuffelse at han aldri mottok utmerkelsen.

Torstein Andersen (f. 1953) er skuespiller og instruktør. Som skuespiller har han medvirket i en rekke stykker, blant annet på Trøndelag Teater. Andersen har også hatt roller i flere filmer. Han har gjestet Litteraturhuset med flere ulike produksjoner. Våren 2020 er han aktuell med Ønskediktet og et arrangement om Samuel Beckett og det absurde teater.

Foto: Nasjonalbiblioteket

  • Last Updated: 07.07.2020
  • Source: Hva skjer kalender
Dates

fr. 18. september 2020 19:30 21:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Torstein Andersen om Olav Duun
Your Recently Viewed Pages