Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Tronåsen Grand Prix

Mer info

Norges vakreste billøp for veteran- og sportsbiler. Løpet starter i Egersund, via Tronåsen, Sogndalstrand og tilbake til Egersund. Tronåsen Grand Prix ble etablert i 2022 med et testløp med 30 biler.

Tronåsen Grand Prix gjentok suksessen i 2023 med utsolgt og 50 biler. I år åpner løpet for hele for 100 biler. Målet er å skape et billøp med fokus på felleskap på tvers av bilmerker, årsmodeller og type bil. Fellesnevner er lidenskap for bil og fantastiske kjøreopplevelser. Dette ble godt mottatt i testløpet, hvor nettopp det å møtes på tvers av bilmerker og årsmodeller var det som ble fremhevet. Her skal gode bilhistorier deles på kvelden over en deilig middag med god drikke.

Inspirert av Rally Monte Carlo over Tronåsen i 1931

Selve løpet og ruten er inspirert av Rally Monte Carlo som gikk over Tronåsen i 1931. Dette er en spektakulær trasé som må oppleves og kjøres. Nytt av året er at de vil dele opp i klassene veteran og sport. Disse vil kjøre i to ulike traseer. Alle vil starte i Egersund, kjøre innom Tronåsen i Lund, Sogndalstrand og tilbake til målgang Egersund. For hele programmet og priser, ta en titt her. 

Det vil kanskje bli mulig å svinge innom Motorcenter Norway og ta en runde rundt den fantastiske banen. Dette kan ikke garanteres og er en ren bonus.

Sist oppdatert: 06/19/2024

Kilde: Region Stavanger

Sider du nylig har besøkt