Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

TrondheimFOLK: Ævestaden

Mer info

TrondheimFOLK og Dokkhuset Scene avslutter sesongen med et av de mest etterspurte bandene på folkemusikkscenen – Ævestaden! De tar oss med inn i deres univers, der det finnes lange koraler, moderne tekster, poplåter og et lydbilde som ikke er redd for hverken det klare, skitne, elektroniske eller tradisjonelle. Kom å feir sommeren med dette prisbelønte bandet!

Ævestaden er:
Kenneth Lien - kraviklyre, munnharpe, vokal 
Levina Storåkern - kuhorn, fele, kantele, vokal, elektronikk 
Eir Vatn Strøm - vokal, kraviklyre, elektronikk

Ævestaden tar deg med på en unik lydopplevelse, med varierte instrumentkombinasjoner som inkluderer lyre, fiolin, kantele, vokal, munnharpe og elektronikk, skaper de et lydlandskap der tidløse harmonier og lag av enkle motiver åpner opp for en åpen og atmosfærisk verden. Sangene utforsker det bevisste og det ubevisste, det verdslige og det hellige, livet og døden. Det handler om de store følelsene; fra en intens bønn om å komme inn i himmelriket til et inderlig ønske om at noen, en gang, vil tenke på deg når de legger seg for å sove.

Ævestaden er en svensk-norsk trio som debuterte med albumet «Ingen mere gråter» på Heilo, Grappa i 2021. For dettealbumet vant de samme år Folkelarmprisen i åpen klasse. Med det tradisjonelle og det moderneknyttet sammen på sømløst vis, fikk gruppen raskt en plass påfolkemusikkscenen—og med tidenhar oppmerksomheten ekspandert. De gav blant annet ut samarbeids-EPen med indiebandetBenedikt, “Jag är sen igen”, i 2022. Denne utgivelsen vant de TONOs Edvardpris for ikategorien Tekst.Ævestaden harvært å høre på blant annet By:Larm, Førdefestivalen, VillVillVest,Festspillene i Bergen, Festspillene i Nord-Norge, BLÅ, John Dee og på Midgardsblot. Utenfor Norgeog Sverige har de spilt i Polen, Frankrike, Skottland, England, Tyskland, Danmark og Belgia. Dehar spilt support for Valkyrien og Sara Parkman ved flere anledninger, nylig også for Ingrid Olava.

Bli med oss på en kveld med musikk som rører sjelen og åpner hjertene, vi garanterer en opplevelse som vil berøre deg på en dyp og personlig måte. Ta med deg venner og familie og la Ævestaden lede deg gjennom en magisk kveld med musikk og stemning du sent vil glemme.

Aldersgrense: 18 år

 

Sist oppdatert: 05/12/2024

Kilde: Hva skjer kalender

Sider du nylig har besøkt