Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Bergen

Trygve Seim Helsinki Songs

Overview

Jazzkvartett med vind fra øst.
Trygve Seim har på mange måter alltid sett mot øst; fra tett samarbeid med den finske jazzstjernen Edward Vesala på 90-tallet, via Rumis gamle Persia og til den indiske, armenske og arabiske musikkarven. Andre ganger har han stoppet allerede på Finnskogen. Med kvartetten Helsinki Songs befinner Seim seg et sted midt imellom disse stedene. 
Det meste av musikken til Helsinki Songs er komponert under Seims mange skriveopphold i den finske hovedstaden. Dessuten danner adressene til kvartettens medlemmer – Tallin, Eidsvoll, Helsinki og Oslo – en geografisk akse med Helsinki som et slags midtpunkt.
Trygve Seim har jobbet med både store og små ensembler og er en musiker som stadig finner nye veier. Han har satt sitt preg på nyere norsk jazzhistorie med grupper som Airamero, Oslo 13 og The Source, og ikke minst med sitt eget Trygve Seim Ensemble. I 2016 kom
spellemannsprisnominerte Rumi Songs med sangeren Tora Augestad. 
Bandet leverer moderne kvartettjazz med en poetisk kjerne og et streif av melankoli, der medlemmene får god plass til å brodere på Seims originallåter. Og bakom synger skogene. 
Trygve Seim saksofon, komposisjon | Kristjan Randalu piano | Mats Eilertsen kontrabass | Markku Ounaskari trommer

  • Last Updated: 06.04.2018
  • Source: Bergen Reiselivslag
Dates

ons 30. mai 2018 21:00 22:20

See All
Trygve Seim Helsinki Songs
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad