Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Tune Into: Ellen Andrea Wang "Closeness"

Mer info

Ellen Andrea Wang «Closeness» slipper sitt andre album 4. oktober 2024.
Bandet har høstet internasjonal anerkjennelse for sitt musikalske samspill og de har siden debutalbumet spilt rundt 100 klubbkonserter/festivaler i Europa, headlinet jazzfestivaler som Athen Jazzfestival, Moldejazz og London Jazzfestival. Opptrådd på BBC live radio station, NRK-scenen og bandets vinyl toppet lister blant de mest solgte vinyler i Norge da den kom ut.

Nå er bandets andre album her, et album som handler om relasjoner. Hele albumet ble spilt inn i Wang sitt rosa hus og hun forteller:
«Jeg har alltid elsket å øve på kjøkkenet hjemme. Det er noe med å putte hverdagslivet inn i kunsten eller kunsten inn i hverdagslivet. Sommeren 2023 ringte jeg bandet og fortalte at jeg ønsket å spille inn det nye albumet i huset mitt. Jeg spilte på kjøkkenet, Rob og Jon spilte i stua, i ekte DIY-ånd. Studiotekniker Marcus Forsgren ble med på leken og vi ringte alle gode musikervenner for å låne utstyr. Det hele ble en unik opplevelse som formet og farget musikken, et forsterkende «Closeness» uttrykk som handler om de nære relasjonene til mennesker jeg er glad i og til steder som har påvirket meg som menneske».

Ellen Andrea Wang er en av de fremste musikerne i sin generasjon. Hun har skapt sitt eget musikalske univers og har ettertrykkelig bevist at man kan skrive hitter og fortsatt ha begge beina i jazzen. Hun har mottatt Spellemannspriser, Komponistpriser og samarbeidet med Sting, Manu Katché, Ben Wendel og Marilyn Mazur. Hun er også medlem av den kritikerroste gruppen GURLS.
Det britiske stjerneskuddet Rob Luft spiller gitar. Han er blitt en kjær norgesvenn og spiller blant annet med saksofonist John Surman. På trommer spiller den svenske meriterte Jon Fält som er fast medlem i Bobo Stenson trio.

Ellen Andrea Wang - kontrabass/vokal
Rob Luft - gitar
Jon Fält - trommer

Sist oppdatert: 06/15/2024

Kilde: Kulturnett Oppland

Sider du nylig har besøkt