Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

TWIN PEAKS: FIRE WALK WITH ME - 11/8 KL. 17:00

Regi: David Lynch. USA, 1992. Engelsk tale, norsk tekst. Format: 35mm. 2t 14min. Aldersgrense: 18 år.

Den surrealistiske og rystende fortellingen om Laura Palmers siste dager

Twin Peaks (1990–1991) førte til et av amerikansk fjernsyns mest stilte spørsmål: Hvem drepte Laura Palmer? Serieskaperne David Lynch og Mark Frost hadde forskjellig syn på planene for mysteriet. Frost følte et ansvar overfor seeren med tanke på å røpe drapsmannens identitet, men det var ikke interessant for Lynch. Etter økende press fra publikum og TV-kanalen ble Lauras drapsmann røpet, men Laura forble en gåtefull skikkelse av det slaget det blir legender av, og dukket kun sporadisk opp på fotografier og kornete hjemmevideoer. 
Twin Peaks: Fire Walk With Me er en såkalt prequel, der handlingen er lagt til tiden før den opprinnelige serien, men denne gangen er Laura historiens midtpunkt. Sheryl Lee er enestående og viser oss skjulte dyp i Laura, hennes fall fra uskylden, hennes hensynsløse løssluppenhet og falmende håp for framtida. 

Rullestolbrukere
Cinemateket har rullestolplass på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

Sist oppdatert: 07/18/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt