Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Haugalandet Haugesund

ULVETIDER

  • Festiviteten Haugesund Konserthus, Knut Knutsen O.A.S gate 4, Haugesund
  • +47 52744545
  • 13. oktober 2019
  •  /  19:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Velkommen til et teatralt foredrag om mellomkrigstiden!

"Ulvetider – en beretning om konflikt, ideologi og stormaktspolitikk" er en oppfølger av «Scenemaraton i historie – en skapelsesberetning i 10 akter». I januar 2019 gjennomførte Scenekraft og historiker Sverre Meling jr. for første gang et samarbeid om en foredragsforestilling. Sjangeren er en kombinasjon av foredrag og scenekunst, og har som målsetting å sette samfunnsutviklingen på agendaen. "Scenemaraton i historie – en skapelsesberetning i 10 akter» hadde en tidsramme på hele 10 timer, noe som var et eksperiment i seg selv. Med "Ulvetider – en beretning om konflikt, ideologi og stormaktspolitikk" er tidsrammen ca. 90 minutter.

Blant det tekstlige materialet vil politiske taler og skrifter stå på repertoaret, med Winston Churchill som en slags gjennomgangsfigur. Det vil også spilles scener om den politisk engasjerte forretningsmannen Moritz Rabinowitz som levde i Haugesund i mellomkrigstiden. Som del av det kunstneriske innholdet vil musikk være sterkt representert. Det vil bli spilt sanger og scener om og fra mellomkrigstiden, bl.a. av Kurt Weill, fra musikalen "Cabaret", samt tysk filmmusikk fra epoken.

Velkommen til et dypdykk i en tilspisset og polarisert tid i Europas historie, som har urovekkende mange likhetstrekk med situasjonen i dag.

Sammen med Sverre Meling jr. står Nina Sele, Elsa Aanensen, Håkon Karoliussen og Marco Thomas og på scenen. Musikken står Halvor Lillesund og Vegard Fossum for.

"Ulvetider – en beretning om konflikt, ideologi og stormaktspolitikk" er støttet av Rogaland fylkeskommune og Fritt Ord.

  • Last Updated: 04.09.2019
  • Source: Destinasjon Haugesund & Haugalandet
Dates

sø. 13. oktober 2019 19:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
ULVETIDER
Your Recently Viewed Pages