Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Innlandet TYNSET

Urban Tunélls Klezmer Band

Overview

Bli med inn i den energiske klezmermusikken!

Urban Tunélls Klezmer Band er en av få norske grupper som spiller klezmer. Klezmermusikken var opprinnelig en del av den jødiske kulturen i Øst-Europa før andre verdenskrig. Musikken oppsto i de jødiske samfunnene i Polen, Litauen, Russland og Ukraina.

Melodier fra liturgien i synagogene blandet seg med landenes egen folkemusikk. Rytmer fra Øst-Europa tok farge av uttrykksfull jødisk musikk, og man fikk melodier med bånd til både Europa, Asia og Midt-Østen, med mange likhetstrekk med sigøynermusikk og annen folkemusikk fra Balkan.
Klezmer er i utgangspunktet en enkel type folkemusikk, men dagens musikere har begynt å spille den i konsertform og musikken lever nå sitt eget liv hvor den utvikler seg i flere retninger. Dette har resultert i undersjangre som jewish jazz, klezcore og hip hop-klezmer. Band som Balkan Beat Box og Gogol Bordello har tatt det tradisjonelle tonespråket inn på klubbene og ut på de store rockescenene. Urban Tunélls Klezmer Band ønsker velkommen til en intens og vakker konsert!


Morten Michelsen (klarinetter)
Jovan Pavlovic (trekkspill)
Tor-Petter Aanes (piano/sang)
Stig Rennestraum (trommer)
Jo Fougner Skaansar (kontrabass)

  • Last Updated: 14.01.2022
  • Source: Destinasjon Røros
Dates

lø. 12. februar 2022 20:00 21:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Urban Tunélls Klezmer Band
Your Recently Viewed Pages