Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Utstilling: Xenia Hausner Female Measure

Det er en stor ære for Galleri Würth å presentere sin neste utstilling, med en kunstner som har en sentral plass i Sammlung Würth og i Galleri Würths historie.

Gjennom århundrene har kunsthistorien blitt definert av menn og det mannlige blikk. Xenia Hausner (f. 1951, Østerrike) viser gjennom sine malerier en alternativ billedverden der kvinner representerer alle identiteter og forteller alle historiene. Hausners fargesterke kunstverk i storformat består av malte komposisjoner, collage, funnede objekter og fotografiske elementer. Resultatet viser en særegen tilnærming til det figurative maleriet, som ikke byr på et entydig svar.

Hausner har tidligere hatt separatutstillinger ved blant andre Albertina Museum i Wien, Forum Gallery i New York City og galleriet König Galerie i Berlin.

Utstillingen Xenia Hausner: Female Measure ved Galleri Würth blir den første store presentasjonen av hennes arbeid for et norsk og nordisk publikum og inkluderer flere aspekter og perioder fra hennes kunstnerskap.

Sist oppdatert: 10/16/2023

Kilde: Visit Greater Oslo

Sider du nylig har besøkt