Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Utstilling - Failures in Automation, Kristoffer Myskja

Mer info

En utstilling på KinoKino i Sandnes av Kristoffer Myskja med tittelen Failures in Automation.

I Kristoffer Myskjas utstilling Failures in Automation forflytter rosa lateksgriser seg fra samlebånd til samlebånd, i det som er en avansert produksjons- og evalueringsprosess. På reisens første stopp klemmes grisene av en robotarm, en test av hvorvidt gryntefunksjonen deres fungerer. Grisene som består testen, får en liten turkis hatt plassert på hodet. Hattene støpes i en maskin betjent av en annen robotarm. Besøkende kan kjøpe et eksemplar av produktet, "Grunty Pig with Hat", ved å benytte seg av installasjonens automatiserte kioskløsning med tilhørende kortterminal.

Grunty Pig with Hat er laget for å «cheer you up with its quality controlled naturalistic grunt sound when you squeeze it» i følge markedsføringsmaterialet som fortløpende mates ut til publikum. I likhet med kunstverk flest har Grunty Pig with Hat ingen klar nytteverdi utover hvordan den påvirker oss affektivt og emosjonelt. Myskja har lenge interessert seg for den floden av varer som til enhver tid settes til verden. Selv de mest tilsynelatende enkle tingene har opphav i komplekse, klodeomspennende prosesser som ofte er usynlige for oss, forbrukerne. Er flommen av ting til for oss, eller er vi også bare noder i det uoverskuelige maskineriet?

Kristoffer Myskja bor og jobber i Oslo. Han er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og Statens kunstakademi, Oslo. Myskja arbeider med mekaniske skulpturer og installasjoner som tar for seg problemstillinger rundt teknologi og menneskers bruk av den, men også systemer i endring og krefter som påvirker hverandre. Arbeidene hans har blant annet blitt vist ved Kunsthall Grenland, Porsgrunn (2021), POST gallery, Kaunas, Litauen (2019), SPACE, Pittsburg, PA, USA (2018), Vestfossen Kunstlaboratorium (2018), Galleri BOA (2017), Museum Tinguely, Basel (2015)
 
Nicholas Norton

Sist oppdatert: 07/23/2024

Kilde: Region Stavanger

Sider du nylig har besøkt