Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Utstillingsåpning - Pia Noreger: Utopia

Mer info

Pia Noreger, opprinnelig fra Stavanger og nå bosatt i Haugesund, er en kunstner kjent for sitt engasjement i Fargegaten, bokkafeen "Bøker & Børst", og kulturscenen "Bedehusets Bar & Bazaar". Hun henter inspirasjon fra dyreriket og skaper fargerike skulpturer med mosaikkstil, som feirer naturens mangfold.

Pia Noreger er en kunstner opprinnelig fra Stavanger, nå bosatt i Haugesund, hvis karriere har vært drevet av en urokkelig lidenskap for skapende arbeid. Hun er en av de ledende skikkelsene bak den velkjente Fargegaten i Stavanger, og som grunnlegger av den populære bokkafeen "Bøker & Børst" har hun satt sitt preg på byens kulturelle landskap. I Haugesund har hun etablert den levende kulturscenen "Bedehusets Bar & Bazaar", et sted som er kjent for å være vertskap for en rekke kulturelle arrangementer innen musikk, teater, film og litteratur. I tillegg til sitt arbeid som scenograf og rekvisittmaker for Haugesund Teater, har Noreger også markert seg gjennom flere oppdrag med offentlig utsmykning. Hennes debut som kunstner fant sted gjennom en vellykket utstilling på Haugaland Kunstverk i september 2020.


Med et ønske om å tilføre øyeblikk av glede og inspirasjon i en ellers grå hverdag, finner Noreger sin kreative drivkraft i dyreriket. Enten det er formen på et tukan-nebb, fjærpryden til en kakadue, eller de fargerike utsmykningene til indiske elefanter under festivaler, lar hun seg inspirere av naturens mangfold. Gjennom sine levende og fargerike skulpturer søker hun å hylle og gjenopplive disse dyrene ved å bruke en mosaikkstil med glasskår, knust speil, perler og ulike gjenbruksmaterialer.

Sist oppdatert: 07/15/2024

Kilde: Region Stavanger

Sider du nylig har besøkt