Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Utvekslingsstudie: Storholmen og Jægtnes

Mer info

Ingrid Storholmen debuterte i 2001 med diktsamlingen Krypskyttarloven. Hun har fått stor anerkjennelse nasjonalt så vel som internasjonalt, både for diktsamlingene sine og bøker som Bragepris-nominerte Tsjernobylfortellinger (2009) og Her lå Tirpitz (2014), som begge handler om historiske hendelser. I høst er hun aktuell med romanen Bloddråpetall, hvor hun tar utgangspunkt i Helseundersøkelsene i Trøndelag (HUNT) og utforsker det emosjonelle landskapet bak rapportene. 
Hilde Susan Jægtnes har fem skjønnlitterære utgivelser bak seg. I 2021 kom Jeg grunnla De forente stater (2021), en historisk roman om Alexander Hamilton, som også ble nominert til Brageprisen. Nå er hun aktuell med Anitra, en kontrafaktisk roman om det fiktive barnebarnet til Edvard Grieg, som vokser opp til å bli Mussolinis foretrukne komponist. Jægtnes er også manusforfatter for film og TV, og i 2017 ble hun nominert til Amandaprisen for filmen Hjertestart.
I vår faste serie Utvekslingsstudie ber vi forfatterne bytte bok og snakke om hverandres lesning. Møt Jægtnes og Storholmen i samtale med Erlend Liisberg, litteraturkritiker i Bergens Tidende. 
130/60‚– (stud./honnør) Foto: Merete Haseth og Thomas Brun, NTB Kommunikasjon.    

Sist oppdatert: 07/20/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt