Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Vandring i orgelbyen Stavanger || Norsk Orgelfestival 2024

Mer info

En vandring gjennom orgelbyen Stavanger!

Velkommen til en spennende orgelvandring over fire år. I 2024 fortsetter vi historien om orgelbyen Stavanger og inviterer til den tredje av fire vandringer (over fire år), hvor du kan bli bedre kjent med ulike orgelinstrumenter, kirkene og Stavangers vakre turområder. Turene går frem til jubileumsåret 2025, når vi skal feire Stavanger by, domkirken og bispedømmet 900 år.

De første tre turene i 2022-2024 legges opp etter noen av Stavangers 52 hverdagsturer, som er merket opp av Stavanger kommune og Stavanger turistforening. Turene henger sammen geografisk, og etter de tre årene har man gått en sammenhengende vandring gjennom fire kommunedeler og i sentrumsområdet. I selve jubileumsåret 2025 er målet å dra på dagstur med buss til Stavangers flotte middelalderkirker, som avsluttes ved Stavanger domkirke, der byhistorien og orgelhistorien startet. En guide vil ledsage vandringene og fortelle om byområdene, omgivelsene, kirkene og orglene. Vi har en imponerende orgelpark i Stavanger og instrumentene er en berikelse for byens kulturliv, utviklet fra 1940-tallet og frem til i dag, med det storslåtte konserthusorglet som kronen på verket. Formidlingen vil favne vidt og romme orgel- og musikkhistorie, arkitektur, by- og bydelsutvikling, samfunnsutvikling og kirkekultur. Små orgelkonserter vil akkompagnere vandringen og lokke frem de ulike instrumentenes egenart og sjarm.


Oppmøte er utenfor Lagård kapell. Oppstart blir kl 11.00 og turen varer i ca 3-3,5 timer. Billetten inkluderer lunsj. Det anbefales å ta med vannflaske og en termos med varm drikke, om du ønsker! Kle deg etter vær og vind og ha godt fottøy på.
Rute i 2024: Vardenturen, Storhaugturen, Bykulturen.


- Lagård kapell. Orgel: Jehmlich Orgelbau, 1987

- Varden kirke. Orgel: Vestfold orgelbygg, 1967/Ernst Junker 1999

- Kvekernes kirkegård.

-- Lunsj - St. Johannes menighet

- St. Johannes kirke. Orgel: Ryde & Berg, 2010

- Hetland kirke. Orgel: Jehmlich Orgelbau, 1974

- Vaisenhusgata: Bedehusbyen

- Stavanger domkirke. Orgel: Reil, 1991
Turguide: Knut Sellevold, Stavanger Turistforening.

Organister: Lokale kantorer og organister

Arrangeres i samarbeid med Stavanger turistforening

Billettbetingelser: www.orgelfestival.no

Sist oppdatert: 07/20/2024

Kilde: Region Stavanger

Sider du nylig har besøkt