Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger

Vea & Høymer gitarduo // Ogna Scene

  • Nordsjøvegen 4246, Sirevåg
  • +47 51438220
  • 17. november 2019
  •  /  19:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Konsert av Vea & Høymer gitarduo på Ogna Scene

Konsert Ogna Scene søndag 17. november kl. 19:00 (dørene åpner kl. 18.00)

Agustín Barrios Mangoré (1885-1944) fra Paraguay, regnes som en av 1900-tallets viktigste og største gitarpersonligheter. Store deler av livet hans gikk ut på å turnere rundt i Europa med gitaren. Barrios var en eksentrisk person som ikke var redd for vise hvor han kom fra. Etter flere tiår på turné i Europa ble han nærmest jaget ut av Europa under den nasjonalistiske bølgen på 1930tallet.

Mange av verkene hans er gått tapt og man kan kun finne de på innspillingene han gjorde. Mye av det har blitt utgitt, men gjennom en kontakt har vi vært så heldige å fått tilsendt fotokopier fra en privat samling i Paraguay. Denne inneholder arrangementer for to gitarer med musikk av Scarlatti, Bach og Grieg(?!). Vi er de første i verden til å re-premiere arrangementene som har vært tapt i nesten 100 år.

Vea/Høymer Guitar Duo:
Sondre Høymer og Tormund Blikra Vea møttes som studenter ved Norges Musikkhøgskole, og sammen dannet de en gitarduo med utgangspunkt i deres felles forkjærlighet for den klassisk romantiske gitarmusikken. Hver for seg har de vunnet flere nasjonale og internasjonale priser og er to av de mest aktive og etterspurte utøverne i Norge. Sammen har de dannet gitarduoen Vea/Høymer Guitar Duo som er aktuelle med sin debut-utgivelse «Neuralgia» (2018), som har fått meget god kritikk. "Their musical poetry of two guitars, especially being performed on period and historical instruments, demonstrate the beauty of Mertz´s sensibilities towards his poetic language. Every pluck and legatos create the sensation of a musical dream. The Vea/Høymer Guitar Duo creates a new platform for all duos. They are innovating the repertoire and reminding us all that there is still music to be discovered…" - Memoirs Classical Guitar Magazine, April 2018

  • Last Updated: 07.11.2019
  • Source: Region Stavanger
Dates

sø. 17. november 2019 19:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Vea & Høymer gitarduo // Ogna Scene
Your Recently Viewed Pages