Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Grenland Porsgrunn

Vektertur i Brevik

Overview

Det blir 2 vekterturer i Brevik i sommer, 4. juli og 11. juli. Vekterturene er gratis og varer i ca. 1,5 timer. Turen egner seg for alle. 

Etter den store bybrannen i 1761 bestemte byens borgere at det måtte ansettes en vekter til å passe på byen.  Han skulle sørge for ro og orden i gatene, samt varsle om brann hvis den skulle oppstå. Vekteren hodt vakt hele natten og gikk rundt i byen og påså at alt var i orden, og ingen var ute i gatene som ikke hadde noe der å gjøre. På besemte klokkeslett ropte han hvordan kveldenvar. Det kunne være f.eks.: "Klokken er slgen ti, alt er vel, vinden er løyet". Han kunne også ved anledninger synge en sang, såkalt vektersang.  Hans oppgave var også å tenne byens petroleumslykter når natten falt på!

Vekteren i Brevik heter Harry Skui. Han går vekterturene med et glimt i øyet og forteller på sin vandring om Breviks natteliv i gamle dager. Sammen med historielaget sørger han for at det blir en hyggelig og informativ tur. 

Arrangør: Brevik Historielag

Etter vandreturen med vekteren er det mulighet for et kort besøk i Brevikmuseum. 

 

  • Last Updated: 29.05.2019
  • Source: VisitGrenland AS
Dates

to. 4. juli 2019 22:00

to. 11. juli 2019 22:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Vektertur i Brevik
Your Recently Viewed Pages