Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Vertavokvartetten

Mer info

Da de ble etabler i 1984 var de 4 tenåringer, Øyvor Volle (fiolin), Berit Værnes (fiolin), Bjørg Værnes (cello) og Nora Taksdal (bratsj). Kvartetten ble stiftet for å delta i en konkurranse i Finland, og fikk umiddelbart svært god mottakelse i inn- og utland.
Besetningen har variert noe gjennom årene, men består fortsatt av 3 av stifterne fra 1984: Øyvor Volle, Berit Cardas og Bjørg Lewis. Berit Cardas gikk i 2011 over til bratsj og Annabelle Meare overtok på fiolin.
Kvartetten har utviklet en modenhet og musikalitet som fengsler og gleder publikum uansett hvor de spiller.
- Iherdig arbeid, solid samhold og trang til å fortelle en historie gjennom musikk – dette er vår hellige treenighet, sier fiolinst Berit Cardas.
Vertavokvartetten har gjennomført en rekke turneer, spilt i de mest prestisjefylte konsertsaler som Carnegie Hall, Wigmore Hall i London og Concertgebouw i Amsterdam. De har deltatt på festivaler i Europa, USA, Japan og New Zealand og vunnet en rekke priser, bl.a. i kammemusikkonkurransen i Melbourne i 1995 og i København 1996, Spellemannsprisen 1996 og Griegprisen i 2005.
På repertoaret står klassikerne så vel som samtidskomponister. De har også kritikerroste plateinnspillinger med musikk av bl.a. Robert Schumann, Johannes Brahms, Claude Debussy og Carl Nielsen.

Vertavokvartetten består av: 
Øyvor Volle fiolin / Annabelle Meare fiolin/ Berit Cardas bratsj / Bjørg Lewis cello

Sist oppdatert: 04/29/2024

Kilde: Visit Hedmark AS

Sider du nylig har besøkt