VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trøndelag Trøndelag TRONDHEIM

VESTPORTALEN I HALTDALEN STAVKIRKE

Overview

VESTPORTALEN I HALTDALEN STAVKIRKE -Problemstillinger knyttet til skifte av en portal i en av våre stavkirker

Som en del av Riksantikvarens stavkirkeprosjekt gjennomgikk Haltdalen Stavkirke (Sverresborg Trøndelag Folkemuseum) en del reparasjon og restaureringsarbeid som i hovedsak ble ferdigstilt i 2017. Skifte av tilene i vestveggen medførte at også den råteskadde portalen skulle tas ut og erstattes med en kopi tilpasset den gamle døren som skulle repareres.

Foredraget tar for seg de ulike problemstillingene en stod overfor når man skulle erstatte og reparere bygningsdeler i en nasjonal kulturarvsskatt som dateres tilbake til midten av 1100-tallet.

Snekringen av portalen, fra tre i skogen til ferdig portal, redegjøres også for. At portalen og døren det her dreier seg om opprinnelig ikke har hørt til hverken hverandre eller Haltdalen Stavkirke gjør de vernefilosofiske betraktningene enda mer interessante.

Foredraget holdes av Thor-Aage Kaminka Heiberg, universitetslektor ved Studieprogram for tradisjonelt bygghåndverk på NTNU. Heiberg var tidligere Bygningsvernleder på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum og er en aktiv formidler av tradisjonshåndverket. Følg ham på Instagram @tradisjonssnekkeren

Arrangementet er gratis og åpent for alle, men vi håper dere vil støtte vårt arbeid med å bevare og formidle vår kulturarv ved å bli medlem! https://fortidsminneforeningen.no/bli-medlem/

Vi har sprit og sørger for god avstand i lokalet. Men, du har selv ansvar for å ta vare på dine medmennesker! Vask hendene, hold avstand og hold deg hjemme om du ikke er i form.

  • Last Updated: 17.12.2020
  • Source: Hva skjer kalender
Dates

to. 21. januar 2021 19:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
VESTPORTALEN I HALTDALEN STAVKIRKE
Your Recently Viewed Pages