Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

VICTIM - 26/6 KL. 20:00

Regi: Basil Dearden. Storbritannia, 1961. Engelsk tale, uten tekst. Format: DCP. 1t 41min. Aldersgrense: 15 år.
Dirk Bogardes banebrytende prestasjon er sentral i denne homoklassikeren
Dirk Bogarde sto for en kraftprestasjon i Victim, en banebrytende film som våget å skildre homoseksualitet med sympati. Bogarde spiller Melville Farr, en gift advokat som lever et dobbeltliv. Når en ung mann han møter, tar livet sitt heller enn å bli outet, bestemmer Farr seg for å avsløre en utpressingsring som er ute etter homofile menn.
Victim er en thriller som tar for seg 1960-tallets nådeløse homofobi. Filmen gjengir synspunktene til Wolfenden-komiteen, som ville avkriminalisere homoseksualitet i Storbritannia. Krimsjangeren var et kløktig grep fra filmskapernes side.
Victim ble en milepæl som tente gnisten til en samtale om LGBTQ+-rettigheter, og bidro til en positiv endring av lovverket.

Rullestolbrukere
Cinemateket har rullestolplass på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

Sist oppdatert: 05/28/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt