VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Viken HALDEN

Vigdis Hjorth om Bertolt Brecht

Overview

Vigdis Hjorth er en av våre beste og mest leste forfattere som i tillegg til å skrive selv også i stor grad fordyper seg i andre forfatteres diktning og knytter deres verk opp mot vår tid og poengterer deres aktualitet.

"Skal det stå på den siste tavlen
den som er knust og uten lesere
planeten går i stykker, drept
av dem som den ernærte?"

Espen Leite akkompagnerer på akkordeon og alt veves sammen til en forestilling omBertolt Brecht (1898-1956) som ville revolusjonere teateret og verden, og som greide det første om ikke det andre, men som uansett har vært og er en inspirator for mennesker som vil bruke kunsten til å kritisere makta, fra Jens Bjørneboe til Elfriede Jelinek, og som særlig har hatt innflytelse som lyriker, på så ulike diktere som Gunnar Ekelöf, Inger Hagerup, Halldis Moren Vesaas, Georg Johannesen og Jon Fosse.

Vigdis Hjorth: poetisk prosa om Bertolt Brecht, hans liv og virke

Jørn Simen Øverli: gjendiktning, sang, gitar

Ruth Wilhelmine Meyer: multivokal

Espen Leite: akkordeon

Fra premieren:

... Virkelig en flott kveld på Josefine Visescene - må kalle det en forestilling, så fint som tekst og sang og musikk og lyd var vevet sammen. Einar Dahl - scenograf / sceneinstruktør

Om aktørene:
Vigdis Hjorth er en av våre beste og mest leste forfattere som i tillegg til å skrive selv også i stor grad fordyper seg i andre forfatteres diktning og knytter deres verk opp mot vår tid og poengterer deres aktualitet.

Hun har mottatt en rekke priser og ble nominert til Nordisk råds litteraturpris i 2017 for sin roman Arv og miljø.

Jørn Simen Øverli er en av nestorene i norsk viseverden og har vunnet og blitt nominert til flere spellemannpriser. Han har også mottatt priser for sine gjendiktninger, hatt konserter i de fleste kommuner i landet, alene, i duo, trio og med eget band. Han har vært kunstnerisk leder for Josefine Visescene i Oslo gjennom 25 år, og har skrevet flere bøker om viser og gitt ut 14 CD-er. Spesielt har han fordypet seg i å gjenfortelle sangpoesi fra Sentral-og Øst-Europa. Se www.jornsimen.no

Ruth Wilhelmine Meyer er en sjeldent allsidig stemmekunstner som med sine utrolige seks oktavers omfang lekent beveger seg mellom lydverdener fra folkemusikk til klassisk via eksperimentell musikk. Oppvokst i Telemark men med verden som arbeidsfelt har hun utviklet sitt eget eksperimentelle uttrykk delvis basert på tradisjonelle vokalteknikker fra ulike land. Tildelt Edvard-prisen 2019. http://www.wilhelmine.no

Espen Leite er en av Norges fremste akkordeonister. Han er mye brukt som teatermusiker og komponist og er aktuell med teaterstykket Come back, Liza sammen med Lasse Kolsrud på Det norske Teatret. Espens spill er sjangeroverskridende, kraftfullt og poetisk.

  • Last Updated: 30.08.2021
  • Source: Halden Turist
Dates

to. 30. september 2021 18:00 21:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Vigdis Hjorth om Bertolt Brecht
Your Recently Viewed Pages