Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Vilde Bye (duo)

Mer info

OBS OBS, vi hørte henne på Trondheim calling 2023, kanskje høydepunktet det året. Sjekk ut!

Vilde Bye er en 20 år gammel artist fra Tromsø, som allerede har rukket å gjøre seg godt bemerket både i hjembyen og langt utenfor bygrensene og landsdelen. I april 2022 slapp hun sin selvtitulerte debut-EP, til strålende kritikker, ikke minst i rikspressen, og har siden gjort en drøss spillejobber, både på festivaler og klubber landet rundt. EP-en strømmes også fortsatt godt, knappe to år etter release.

2023 var et aktivt år, med studioarbeid og spillejobber (som duo og med fullt band) i både nærmiljøet og rundt om i landet.

Parkenfestivalen (Nord-Norges største musikkfestival, der spilte hun også i 2022), Egersund Visefestival og Norsk Countrytreff var noen av de gjennomførte. I tillegg har hun spilt en rekke klubbjobber, både hos mange av de kjente scenene i Tromsø, samt på Last Train i Oslo (splittgig med Dag Vagle og senere supportjobb for canadiske Julianna Riolino).

I november spilte hun både support og deltok som hovedvokalist og korist for den store produksjonen «Harvest 50-årjubileum», i regi av Norsk Americana Forum, sammen med artister som Lars Lillo Stenberg, Ole Kirkeng, Johan Berggren og The Salmon Smokers.

I 2024 er hun igjen booket til Egersund Visefestival og flere andre festivaler, og i mars spilte hun på Snow Station i Vadsø, sammen med blant annet medlemmer fra R.E.M, Howe Gelb, Peter Perrett fra The Only Ones.

Hun slapp nylig den utrolig fine singelen "Denial" som er å finne på all verdens strømmetjenester, og 6. september kommer endelig debutplaten hennes som er produsert av den prisbelønte musikeren Torgeir Waldemar. Platen gis ut på Mother Likes It Records.

Vilde skriver de fleste låtene sine selv, men krydrer også innspillingene og konsertene med noen nennsomt utvalgte coverlåter, som kjøres gjennom hennes eget filter og gis ny innpakning, med sin særegne stemme og en superb traktering av gitaren. Pop, rock, country og soul ligger helt klart hennes hjerte nært, mens hennes egen musikk pendler sømløst mellom de forskjellige avartene. Det er på ei scene Vilde Bye virkelig kommer til sin rett, enten hun fremstår i duoformatet eller med fullt band, og i kjølvannet av albumslippet vil hun være tilgjengelig for spillejobber over hele landet.

Sist oppdatert: 06/21/2024

Kilde: Hva skjer kalender

Sider du nylig har besøkt