Vinmakerens middag Fratelli Cigliuti og Conterno Fantino
22. oktober er vi så heldige å få besøk av to fantastiske vinhus i Piemonte – Fratelli Cigliuti og Conterno Fantino. Sammen skal de vise oss bredden av piemontesisk vin!
I dag er det døtrene Claudia og Silvia som har overtatt ansvaret for produksjonen hos Azienda Agricola Cigliuti.
De holder til i Serraboella, et lite tettsted i nærheten av Neive i Barbaresco. Her har Cigliuti-familien tappet vin under egen etikett, og også drevet andre former for landbruk, siden 1964, blant annet dyrking av hasselnøtter, som tradisjonelt har vært en viktig eksportartikkel i regionen. I dag er eiendommen på i alt 10 hektar, der tre fjerdedeler er avsatt til vinproduksjon, og den resterende delen omfatter produksjon av nøtter.
Conterno-Fantino drives av parhestene Claudio Conterno og Guido Fantino. Firmaet disponerer totalt 25 hektar vinmark i kommunen Monforte og omegn. Conterno-Fantino har drevet virksomheten siden 1982, og er slik sett en forholdsvis ung produsent.
Kommunen Monforte betraktes av entusiaster som hjertet i DOCG Barolo. Den vanligste begrunnelsen er kommunens vinstil, som er den kraftigste og mest substansrike i hele Barolosonen. En skikkelig Monfortebarolo skal sette solide spor i det sensoriske apparatet. Monfortevinene er gjerne mørke og kraftige og oppleves sjelden som utpreget primærfruktige, selv om det finnes unntak.
Disse vinene vil bli servert denne kvelden:
Cigliuti Langhe Chardonnay 2020
Cigliuti Barbera d’Alba Serraboella 2021
Cigliuti Barbaresco Vie Erte 2020
Cigliuti Barbaresco Serraboella 2020
Conterno Fantino Dolcetto d’Alba Bricco Bastia 2022
Conterno Fantino Barolo Ginestra Vigna del Gris 2019
Conterno Fantino Barolo Castelletto Vigna Pressenda 2019
Vi serverer en 4-retters meny tilpasset vinene, etterfulgt av konfekt og kaffe til 1995,-
Sist oppdatert: 09/04/2024
Kilde: Hva skjer kalender