Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Bergen

Vinneren av Virtuos: Birgitta Elisa Oftestad

Overview

Cellist Birgitta Elisa Oftestad vant årets Virtuos-konkurranse på NRK. Denne konserten er en del av premien.
Birgitta Elisa Oftestad, som fyller 16 år i mai, overbeviste med sin fremføring av 1. sats av Edward Elgars cellokonsert nr. 1 sammen med Kringkastingsorkesteret under finalen i Virtuos, NRKs talentkonkurranse for unge klassiske musikere. Konkurransen er blitt arrangert annethvert år siden 2006, og er åpen for musikere som er 19 år eller yngre. Tidligere vinnere er Sonoko Miriam Welde, Eivind Holtsmark Ringstad, Guro Kleven Hagen, Eldbjørg Hemsing og Tine Thing Helseth, som alle spiller under årets festspill.
Vinneren mottar også Den norske solistpris på 100.000 kr og får en egen konsert under Festspillene. I tillegg blir hun Norges representant i den internasjonale konkurransen Eurovision Young Musicians i Edinburgh i august i år.
I Virtuos-finalen trakk juryleder Arild Erikstad særlig frem måten Oftestad samarbeidet med Kringkastingsorkesteret på, samt modenheten og sårheten i spillet hennes.
Oftestad har spilt cello siden hun var fem år gammel, og har spilt på festivaler som blant annet Oslo Kammermusikkfestival, Vestfoldfestspillene, Kaunas Festival i Litauen og Bowdoin International Music Festival i USA. Hun har vunnet en rekke førstepriser, både som solist og kammermusiker. Hun har studert sammen med norske cellister som Tove Sinding-Larsen, Truls Mørk og Ole Eirik Ree, alle lærere ved Barratt Due Musikkinstitutt.
Den unge cellisten opptrådte på Festspillene i 2016 med DaNiBi Trio, sammen med Daniel Ivanov og Nikita Khnykin. Sistnevnte var også finalist i årets Virtuos-konkurranse. DaNiBi Trio var en del av mentorprogrammet Crescendo for unge musikere.
Programmet annonseres senere.
Foto: Henning Gulli/NRK

  • Last Updated: 17.04.2018
  • Source: Bergen Reiselivslag
Dates

lør 2. juni 2018 15:00 16:00

See All
Vinneren av Virtuos: Birgitta Elisa Oftestad
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad