VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland SANDNES

Vinterlys - Rita Eriksen og Dag Vagle

  • Mauritz Kartevolds Plass 1, Sandnes
  • +47 51602010
  • 18. desember 2021 - 19. desember 2021
  • (2 Upcoming Dates)
Overview

Ingen førjulstid i kulturhuset før Rita Eriksen og Dag Vagle har fremført konserten Vinterlys, sammen med noen av de ypperste musikerne i landet.

Ingen førjulstid i kulturhuset før Rita Eriksen og Dag Vagle har fremført konserten Vinterlys, sammen med noen av de ypperste musikerne i landet.

Dette blir tredje året, og må jo kalles en tradisjon. I fjor hadde vi hele fire utsolgte konserter!

Tanken bak tittelen «Vinterlys» er at hver låt på konserten skal være som små lysglimt av varme for både publikum og artistene selv i en ellers kald og mørk årstid. Og en musikalsk feiring av at sola snart snur. 
Rita Eriksen har siste årene gjort stor suksess med konsertforestillingen «Songbird» - en hyllest til Eva Cassidy og i ABBA oppsetningen «Thank you for the music – Vi elsker ABBA» Hun er kanskje den artisten i Norge som har flest duetter på merittlisten, og har sunget med bl.a. Hellbillies, Bjørn Eidsvåg, Tre Små Kinesere og Delbert McClinton. 
 Da Rita skulle velge duettpartner på albumet «Øyeblikk» fra 2014, var førstevalget Dag Vagle på låten «Alt te si tid». En nydelig låt som hører naturlig hjemme på «Vinterlys» da konserten også har enkelte avstikkere fra den klassiske julemusikken.

Dag Vagle er soloartist og frontfigur i bandet Helldorado og han spiller også aktivt med Randi Tytingvåg Trio og Janove. Da «Feedback» skulle kåre tiårets 10 beste plater ved årsskiftet trakk Egon Holstad frem platen «Bones in the Closet med Helldorado og skrev "Dag Vagle er en av våre beste vokalister noensinne og er hans låt «Johnny's Song» den beste som ble laget her på berget i hele tiåret? Ja, det tror jeg pinadø». I tillegg til å være en fantastisk formidler av tekst, er han en også en ypperlig musiker med gitar som sitt hovedinstrument.

Over årene har de møttes i ulike prosjekter, men det var etter at Rita hørte Dag Vagle synge «Askepottsangen» på Tsjekkisk at hun tenkte tanken om et samarbeid på julekonserter. Publikum vil få høre kjente og kjære julesanger, noen hentet fra Ritas julealbum «Velkommen inn» perler fra begges låtkatalog og noen overraskelser.


På veien er følgende besetning:
Rita Eriksen - vokal
Dag Vagle – vokal og div instrumenter
Madeleine Ossum - fele
Jon-Willy Rydningen - tangenter
Gjermund Silseth- bass

  • Last Updated: 14.05.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

lø. 18. desember 2021 19:30 21:00

sø. 19. desember 2021 19:30 21:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Vinterlys - Rita Eriksen og Dag Vagle
Your Recently Viewed Pages