VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Innlandet STANGE

Wergelandsfesten - på kjærlighetens gjestfri fat

Overview

«På kjærlighetens gjestfri fat»


Arrangement i anledning Henrik Wergelands fødselsdag

Tangen kirke, lørdag 11. september kl. 16:00 – 17:30


Heller ikke i år kan Wergelandfesten på Fredheim bli en myldrende familiedag på grunn av koronapandemien. I stedet holdes et storslått arrangement i Tangen kirke hvor Wergelands liv, tanker og ord blir omkranset av musikk.

Den dyktige, unge folkemusikeren Trygve Liahagen (Ottestad, nylig tildelt Drømmestipendet av 2021) spiller slåtter fra Hedmarkstradisjonen og jødisk musikk (Klezmer).

Utdrag av Hasselnøtter ved Anders Kippersund.

Norge fikk en av Europas frieste konstitusjoner i 1814. Hvordan kunne den da inneholde en paragraf som stengte jøder ute fra riket? Henrik Wergeland kjempet innbitt for å få paragrafen opphevet, men hva vet vi om hans fars kamp for å få den innført? Idehistoriker Håkon Harket har mer enn noen forsøkt å svare på disse spørsmålene. Det er en begivenhet at han nå kommer til Tangen med kåseriet «JØDENE I VÅRE TANKER. Med vekt på bidrag fra Henrik og Nicolai Wergeland».


Under krigen ble jødeparagrafen innført på nytt, og Ingeborg Refling Hagen var blant dem som tidlig motarbeidet et økende jødehat. Vi ser fram til en innholdsrik feiring av Henrik Wergelands fødselsdag 2021.


Øvrige medvirkende: Lucas Frydenlund-Arnesen og Siri Lappegård; Dagne Groven Myhren, Olaug Kristine Bringager, Hanna Elgvin, Mette Elise Nordrik, Reidun Riisehagen og Elin Skagestad; Hallvord Reiar Michaelsen Steen og Petter Mohn

  • Last Updated: 22.07.2021
  • Source: Hamar Regionen Kultur
Dates

lø. 11. september 2021 16:00 17:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Wergelandsfesten - på kjærlighetens gjestfri fat
Your Recently Viewed Pages