Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Bergen

Wheels within Wheels: Mouvance I

Overview

Nye verk på gammelt vis – og omvendt.
Konsertserien Mouvance I–III avslutter et treårig kunstnerisk forskningsprosjekt ved Universitetet i Bergen. Prosjektet, som har tittelen Wheels within Wheels, har utforsket komposisjoner og fremføringspraksis fra sen middelalder på jakt etter nye tilnærminger til det å lage musikk. De kunstneriske resultatene er mangfoldige, og strekker seg fra musikernes improvisasjoner og tonesetting i senmiddelalderstil til performances og lydinstallasjoner inspirert av musikk fra samme periode. Prosjektet er ledet av Jostein Gundersen, og det internasjonale teamet inkluderer komponistene Alwynne Pritchard og Ruben Sverre Gjertsen i tillegg til ensemblet Currentes.
Mouvance I: Mass
Den første konserten består av musikk til messen for Festen for den Hellige Treenighet, som i 2018 faller på 27. mai. Noe av musikken som fremføres i Mariakirken er signert to av de mest bemerkelsesverdige komponistene i senmiddelalderen, Antonio Zacara da Teramo og Guillaume Dufay. Andre deler av programmet er utviklet av utøverne, som tilnærmer seg det stilistiske rammeverket til senmiddelalderen mens de samtidig gir plass til eksperimentering med klang og elektroakustiske innspill. 
Ingvill M. Holter, Kristin Mulders, Kjetil Almenning, Tyler Ray vokal | Anna Danilevskaïa, Hans Lub middelalderfidel | Jostein Gundersen blokkfløyter | Ruben S. Gjertsen elektronikk
Urfremføring
Se også: Mouvance II: Intonation og Mouvance III: Distortion
Se også Ordskifte: Formidling av klassisk musikk 

  • Last Updated: 21.02.2018
  • Source: Bergen Reiselivslag
Dates

søn 27. mai 2018 21:00 22:00

See All
Wheels within Wheels: Mouvance I
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad