Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Bergen

Wheels within Wheels: Mouvance III

Overview

Nye verk på gammelt vis – og omvendt.
Konsertserien Mouvance I–III avslutter et treårig kunstnerisk forskningsprosjekt ved Universitetet i Bergen. Prosjektet, som har tittelen Wheels within Wheels, har utforsket komposisjoner og fremføringspraksis fra sen middelalder på jakt etter nye tilnærminger til det å lage musikk. De kunstneriske resultatene er mangfoldige, og strekker seg fra musikernes improvisasjoner og tonesetting i senmiddelalderstil til performances og lydinstallasjoner inspirert av musikk fra samme periode. Prosjektet er ledet av Jostein Gundersen, og det internasjonale teamet inkluderer komponistene Alwynne Pritchard og Ruben Sverre Gjertsen i tillegg til ensemblet Currentes.
Mouvance III: Distortion
Den tredje og siste konserten presenterer gjendiktninger og forvrenging av emblematiske middelalderverk, fra det gjenkjennelige til det abstrakte. Også Håkonshallen som arena utforskes gjennom eksperimentering med musikernes plassering og høyttaleroppsett med flerkanalslyd. 
Musikerne bruker eksisterende middelaldermusikk og forestillingspraksis på ulikt vis: Som utgangspunkt for improviserte abstraksjoner, som et utgangspunkt for et nytt, detaljert utarbeidet verk av Ruben Sverre Gjertsen, og gjennom opptak av lydmateriale, prosessert og integrert i forestillingen. Du kan høre spor og rester av verk av Jacopo da Bologna, Guillaume Dufay, Johannes Ciconia og manuskriptet Codex Faenza.
Ingvill M. Holter, Alwynne Pritchard, Kjetil Almenning vokal | Anna Danilevskaïa, Hans Lub,  Mikko Perkola middelalderfidel | Hans Knut Sveen organetto | Ruben Sverre Gjertsen elektronikk | Jostein Gundersen blokkfløyter 
Urfremføring
Introduksjon ved Alwynne Pritchard, Ruben Sverre Gjertsen og Jostein Gundersen, ledet av Hans Knut Sveen kl 18:45
Se også: Mouvance I: Mass og Mouvance II: Intonation
Se også Ordskifte: Formidling av klassisk musikk  

  • Last Updated: 08.03.2018
  • Source: Bergen Reiselivslag
Dates

tirs 29. mai 2018 19:30 20:30

See All
Wheels within Wheels: Mouvance III
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad