Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger

Wings for Life World Run

Overview

Løp for de som ikke kan.

Det hele startet med en enkel idé: Hva om hele verden kunne løpe samtidig? Absolutt alle, på verdensbasis, på samme dag, til samme tid. Et løp av enorme proporsjoner, med bare én eneste løper gjenstående til slutt. Et verdensløp. World Run. Men kunne det gjennomføres? Jepp.

Møt Anita Gerhardter, CEO i Wings for Life, en stiftelse med mål om å kurere ryggmargsskader. To år med planlegging senere ble Wings for Life World Run født - men med en liten twist. Mållinjebilen (Catcher Car), skulle jage deltagerne, istedenfor at de løp mot en målstrek. 

Med Wings for Life World Run-appen og dens virtuelle Catcher Car kan du ta del i det globale løpet uansett hvor du befinner deg, og dermed bidra til å finne en kur for ryggmargsskader.

Tøyer grenser

Med et løpskonsept på plass, måtte mållinjebilene tilpasses med ny og oppdatert teknologi slik at alle deltagere ble målt på samme måte. For å sikre at løpet før eller senere skulle ta slutt, ble det bestemt at alle bilene vil øke hastigheten gradvis, helt til den siste deltageren er tatt igjen. 

Blant halvmaraton, ultraløp og 24-timers-løp tar Wings for Life et steg videre og har hverken målstrek eller noen fast distanse. Du kan selv velge hvor langt du ønsker å løpe - men det er en liten twist: mållinjen kommer bakfra. Hver løype er 100 km lang totalt, men om du kommer til mål er en litt større utfordring. Deltagerne vil nemlig «forfølges» av en flyttbar målstrek i form av en bil.

Denne følgebilen starter en halvtime etter løperne. I det bilen tar igjen en løper er løpet over for denne deltageren. Slik fortsetter det til kun en kvinnelig og en mannlig løper gjenstår, både nasjonalt og globalt.

ALLE KAN DELTA

Konkurransen inkluderer hele spekteret av løpere, alle fra bedagelige hobbytrimmere til profesjonelle ultraløpere kan delta. Hver eneste deltager, på hele kloden, vil starte på nøyaktig samme tidspunkt. Man kan også delta i rullestol. 

På startstreken i Stavanger stiller også de norske ambassadørene for løpet, deriblant annet Heidi Weng, Tiril Sjåstad Christiansen, Petter Northug og Henrik Kristoffersen. 

 

  • Last Updated: 05.11.2018
  • Source: Region Stavanger
Dates

sø. 5. mai 2019

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Wings for Life World Run
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad