Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Yayoi Kusamas verker

Mer info

NOK 80,-

Henie Onstad representerer nå to av landets fremste verk av Yayoi Kusama. Gresskaret er en av hennes viktige skulpturer og uendelighetsrommet Hymn of Life er en 50 kvadratmeter stor installasjon som du kan gå inn i.

Henie Onstad representerer nå to av landets tre verk av Yayoi Kusama. Gresskaret er en av hennes viktige skulpturer og uendelighetsrommet Hymn of Life er en 50 kvadratmeter stor installasjon som du kan gå inn i.

På sin særegne måte har Yayoi Kusama (f.1929) konstruert rommet med speil både på vegger og på gulv, noe som gjør at opplevelsen av å være i dette rommet, med pulserende lamper som forandrer farger, gir en svært original opplevelse, rom for refleksjon og en verden publikum kan speile seg selv i.

Polkadottdronningen Kusama er verdenskjent for sitt univers av friske farger og viltvoksende mønstre som dekker overflater og sprer seg utover hele rom. I midten av denne grenseløse visuelle verden står Kusama selv. Hun er en unik og banebrytende kunstpersonlighet hvis arbeid i over 60 år har spilt en sentral rolle i utviklingen av samtidskunsten. Kusamas uttrykk står fremdeles som et dypt originalt bidrag til etterkrigstidens kunst, og til neo-avantgarden.

Kusama finner sine motiver i den indre virkelighet. Siden hennes tid i sentrum av New Yorks avantgarde har hennes kunst kretset rundt de samme grunnleggende temaene: Fantasier om uendelighet, svimlende psykologiske rom man kan forsvinne i, og lengselen etter å bli slukt av verden. I Kusamas kunst er uendelighet både et kosmisk rom, en spirituell idé og et bunnløst psykologisk dyp. Tiltrekningen til dette store intet er preget av både lyst og angst.

Installasjonen Hymn of Life ble laget spesielt for utstillingen med Yayoi Kusama på Henie Onstad i 2016. Innkjøpet av verket er nå muliggjort gjennom en storslått gave fra Sparebankstiftelsen DNB.

Gresskaret er utlånt fra 2021 av et privat deponi og utgjør det andre store verket av Kusama på Henie Onstad Kunstsenter.

Sjekk åpningstider for helligdager her  // Gratis inngang for alle under 18 år.

Sist oppdatert: 03/27/2024

Kilde: Visit Greater Oslo

Sider du nylig har besøkt