VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Viken JEVNAKER

Ystekurs - lær å lage feta og fersk ost

  • storetjernsveien 115, Jevnaker
  • +47 90756696
  • 9. november 2020
  •  /  9:30
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Lær å lage din egen fersk ost og feta
Lyst å lære lage feta, ricotta, ferskost og yoghurt? Bladet Lev Landlig har inngått et samarbeid med Lizas Småbruk, og i samarbeid tilbyr vi kurset ‘ysting på kjøkkenet’. På dette kurset lærer du hvordan du selv kan yste hjemme.

Pris:
- 1750 kr per person for Lev landlig abonnenter
- 1950 kr for ikke abonnenter. Maks 12 deltakere.

Velkommen!

Dagen ser omtrent slik ut:
Programmet kan bli endret noe underveis.

​​​​​​9:30 Velkomst, introduksjon med hjemmelaget kake og kaffe/te

9:45 Del 1 hvor vi setter i gang flere av produktene vi skal lage i løpet av dagen: yoghurt, feta, fil og smøreost. Alle får hver sine egne produkter, slik at alle får gjort alt selv. Vi lager forresten ingen ekte feta-ost. Vi er nemlig i Norge og ikke i Hellas. Dette blir feta-stil ost.

11:00 Mens yoghurten, fil, fetaen og smøreosten er på vei og vi må vente på de, starter vi med del 2 hvor vi går inn i teorien bak å yste hjemme. Du lærer om melkekvalitet, hvor å få tak i fersk melk om man ønsker, hygiene, forskjellige kulturer til å yste med og hvordan å få tak i de. Vi går inn på hva slags utstyr man kan bruke og hvordan å skape gode modningsplasser hjemme. Før vi går til lunsj, sjekker og smaker vi alle produktene våre og justerer om vi må.

12:00 Lunsj med hjemmelagede og hjemmeproduserte varer i vinterhagen. De som ønsker, får mulighet å bli med en tur rundt småbruket for å se hvordan dyr og planter vokser og lever her.

13:00 Del 3 startes med å dosere løpen i smøreosten og fetaosten. Etter det går vi over til å dele og skjære ostemassen for så å sette i gang dreneringen. Vi sjekker yoghurten og tilpasser hvis vi må. Fetaen taes over i formene.

14:00 Vi setter i gang med å varme opp mysen vi har samlet fra ostene våre for å ta ut ricottaen. Mens den drenerer går vi gjennom oppskriftene og prosessen for å lage skjørost, gulost og brunost hjemme. Vi smaksetter ricottaen med honning eller salt og snur fetaene i formene.

15:00 Smøreostene er nå ferdig drenert og skal krydres. Forskjellige muligheter blir diskutert og hver kan teste ut selv. Fetaen taes ut av formene, yoghurten og fil testes.

15:30 Alle produkter pakkes og kjøles ned for reisen hjem. Mens de kjølner ned tar vi en kaffekopp med hjemmebakte kjeks og tester vår egenlagde ricotta, yoghurt, feta, fil og ferskost, samt noen lokale og mindre lokale oster.

16:00 Avslutning. Alle tar med hjem produktene de har laget i løpet av dagen.

​​​​​​
* På kurset yster vi med fersk, ikke pasteurisert melk. Kurset er derfor ikke egnet for gravide eller folk med nedsatt immunforsvar.
 * Lizas småbruk organiserer kurs fra jord til bord på et allsidig lite småbruk i drift. Småbruket ligger 10 km øst for Jevnaker, 1 time nord for Oslo.

  • Last Updated: 09.09.2020
  • Source: Visit Innlandet
Dates

ma. 9. november 2020 9:30 16:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Ystekurs - lær å lage feta og fersk ost
Your Recently Viewed Pages