VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Viken JEVNAKER

Ystekurs - lær å lage feta og fersk ost

Overview

Lær å lage dine egne oster
Lyst å lære lage feta(-stil) ost, yoghurt, ferskost og ricotta? På dette kurset lærer du hvordan du selv kan yste hjemme, med utstyret du har hjemme.

Dagen ser omtrent slik ut:
9:30 velkomst, introduksjon med hjemmelaget kake og kaffe/te

9:45 Del 1 hvor vi setter i gang flere av produktene vi skal lage i løpet av dagen: yoghurt, smørost, fetaost (dette blir en feta-stil ost, ikke en ekte feta; vi er i Norge, ikke i Hellas). Alle får hver sine egne produkter, slik at alle får gjort alt selv.

11:00 Mens yoghurten, fetaen og smøreosten er på vei og vi må vente på de, starter vi med del 2 hvor vi går inn i teorien bak å yste hjemme. Du lærer om melkekvalitet, hvor å få tak i fersk melk om man ønsker, hygiene, forskjellige kulturer til å yste med og hvordan å få tak i de. Vi går inn på hva slags kjøkkenutstyr man kan bruke og hvordan å skape gode modningsplasser hjemme. Før vi går til lunsj, sjekker og smaker vi alle produktene våre og justerer om vi må.

12:00 Lunsj med hjemmelagede og hjemmeproduserte varer i vinterhagen. De som ønsker, får mulighet å bli med en tur rundt småbruket for å se hvordan dyr og planter vokser og lever her.

13:00 Del 3 startes med å dosere løpen i smøreosten. Etter det går vi over til å dele ostemassen for så å sette i gang dreneringen. Vi sjekker yoghurten og tilpasser hvis vi må. Fetaosten går i formene.

14:00 Vi setter i gang med å lage ricotta med mysen vi har samlet fra ostene våre. Mens den varmer opp og drenerer går vi gjennom oppskriftene og prosessen for å lage skjørost, camembert, gulost og brunost hjemme. Vi smaksetter ricottaen med honning eller salt.

15:00 Smøreostene er nå ferdig drenert og skal krydres. Forskjellige muligheter blir diskutert og hver kan teste ut selv. Fetaostene kommer ut av formene, yoghurten testes.

15:30 Alle produkter pakkes og kjøles ned for reisen hjem. Mens de kjølner ned tar vi en kaffekopp med hjemmebakte kjeks og tester vår egenlagde ricotta, yoghurt, feta og ferskost, samt noen lokale og mindre lokale oster.

16:00 Avslutning. Alle tar med hjem produktene de har laget i løpet av dagen.

Programmet kan bli endret noe underveis.
Pris: 1950 kr. Maks 10 deltakere.

Velkommen!
 

* På kurset yster vi med fersk, ikke pasteurisert melk. Kurset er derfor ikke egnet for gravide eller folk med nedsatt immunforsvar.

* Lizas småbruk organiserer kurs fra jord til bord på et allsidig lite småbruk i drift. Småbruket ligger 10 km øst for Jevnaker, 1 time nord for Oslo. Kart og

  • Last Updated: 04.11.2020
  • Source: Visit Innlandet
Dates

fr. 19. mars 2021 9:30 16:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Ystekurs - lær å lage feta og fersk ost
Your Recently Viewed Pages