Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

ZABRISKIE PIONT

Overview

Zabriskie Point. Regi: Michelangelo Antonioni. Storbritannia 1970. Engelsk tale, norsk tekst. 35mm, 1t 42min.
Dette er Antonionis syn på USA anno 1969, med ungdomsopprør og revolusjonære på den ene siden og materialisme personifisert av grådige utbyggere på den andre. De to hovedpersonene ser for seg at unge, vakre og lykkelige mennesker kan ha orgier mellom sanddynene ved Zabriskie Point. Mennene med grå dresser og grått hår vil heller videreutvikle den amerikanske drømmen og gjøre stedet om til nok et forstadshelvete. Antonioni forutså forandringene som vi alle vet kom et par år senere. Hippiene forsvant, menneskerettigheter var plutselig ikke så viktige lenger, og glass og metall symboliserte atter en gang alt som er godt med menneskeheten. Zabriskie Point er omdiskutert, men uten tvil en fantastisk vakker film.
Pink Floyd skrev spesielt "The Violent Sequence" for denne studien av fremmede unge amerikanere, men regissør Antonioni avviste sangen som "for trist." Han brukte i stedet en omtale av B-siden "Careful with That Axe, Eugene" for filmens virkelig eksplosive konklusjon, en av filmens all-time største finaler.

Rullestolbrukere
Cinemateket har to rullestolplasser på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

  • Last Updated: 25.05.2022
  • Source: Visit Bergen
Dates

to. 16. juni 2022 20:15 22:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
ZABRISKIE PIONT
Your Recently Viewed Pages