x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Fra venstre reiselivssjef i Visit Lyngenfjord Georg Sichelschmidt, fylkesråd i Troms Willy Ørnebakk, ordfører i Lyngen og representant for Nord-Troms Regionråd Dan- Håvard Johnson, markedsmedarbeider og PR -ansvarlig i Visit Lyngenfjord Marie Kr Angelsen, prosjektleder i Visit Lindesnes Helga Sandnes og styreleder i Visit Lindesnes Hans Stusvik.
Fra venstre reiselivssjef i Visit Lyngenfjord Georg Sichelschmidt, fylkesråd i Troms Willy Ørnebakk, ordfører i Lyngen og representant for Nord-Troms Regionråd Dan- Håvard Johnson, markedsmedarbeider og PR -ansvarlig i Visit Lyngenfjord Marie Kr Angelsen, prosjektleder i Visit Lindesnes Helga Sandnes og styreleder i Visit Lindesnes Hans Stusvik..
Photo: Innovasjon Norge
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
8. mars 2019

Destinasjonene Lindesnesregionen og Lyngenfjorden fikk denne uken plass på ‘Best of Top 100’-listen over verdens bærekraftige reisemål.

Listen over de 100 mest bærekraftige destinasjoner ble offentliggjort denne uken på ITB Berlin. Dette er en pris som har eksistert i noen år og som ser ut til å få økende oppmerksomhet. Å få en plass på listen har blitt stadig mer ettertraktet.

- Å komme med på listen over de 100 mest bærekraftige reisemålene i verden gir en unik synlighet og god PR for reisemålene. Det er også god PR for Norge som reisemål, sier Ingunn Sørnes, fagansvarlig for bærekraftig reiseliv i Innovasjon Norge.

Tre norske destinasjoner har tidligere stått på listen; Svalbard, Geilo og Lærdal. Felles for disse og årets to nykommere er at de alle er godkjent med Merket for Bærekraftig reisemål gjennom Innovasjon Norge.

- Lindesnesregionen og Lyngenfjorden er begge med i merkeordningen. Det innebærer at de har vært gjennom omfattende kartlegging rundt bærekraft på sine destinasjoner og dermed hatt mye av det faglige innholdet og dokumentasjonen klar til Topp 100-søknaden, forteller Sørnes.

Det er en bredt sammensatt internasjonal jury som velger ut de 100 destinasjonene, basert på grundig dokumentasjon og innsendte forslag - og målet med prisen er å fremheve innovasjon og gode eksempler på destinasjonsledelse og reiselivsprodukt. Disse fremhevede destinasjonene jobber alle aktivt for å høyne kvalitet, attraktivitet og bærekraft innen reiseliv.

Sjø og stisykling

Prisen er delt inn i syv kategorier; Best of Nature, Best of Cities, Best of Communities & Culture, Best of Seaside, Best of Ecotourism, ITB Earth Award og Best of Planet.

Begge de norske reisemålene var nominert til å vinne topplassering i sine kategorier.

Lindesnesregionen fikk en fantastisk tredjeplass i sin kategori «Best of Seaside», der særlig attraksjonen ‘Under’ trekkes fram. Kategorien fremhever destinasjoner som går foran i å tilby vannrelaterte fritidsaktiviteter i samsvar med prinsippene om bærekraftig reiseliv. På toppen av listen kom Torroella de Montgri L’Estartit i Spania på førsteplass og Baiona (også i Spania) på andre plass.

Lyngenfjorden fokuserte i sin søknad på sammenhengen mellom stisykling og dens verdiskapning. De ble nominert blant de ti beste i ‘Best of Europe’ og øverst i denne kategorien kom Portugal, Bled i Slovenia og Mali Losinj i Kroatia. 

 

 

Kontaktpersoner

Innovasjon Norge
Ingunn Sørnes
Fagansvarlig bærekraftig reiseliv
ingunn.sornes@innovasjonnorge.no
Mobil 957 78 663

Lindesnesregionen:
Helga Sandnes
helga@visitlindesnes.no
476 40 506

VisitLyngenfjord:
Georg Sichelschmidt
georg@visit-lyngenfjord.com
Mobil 454 65 898

Mer om prisutdelingen