x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Slik oppfattes Norge

Hver uke måler vi utviklingen i merkevaren Norge og spør potensielle norgesturister i en rekke markeder om hva de synes kjennetegner en ferie i Norge. Gjennom årene ser vi at svarene variere - og ofte finnes det årsaker til dette i kampanjer vi har hatt, eller andre hendelser i markedet eller verden forøvrig.

Posisjoneringsanalyse

På bakgrunn av kampanjemålingene lager vi en posisjoneringsanalyse. Rapporten viser interessen for å reise til Norge og utvikling av merkevarevariablene. 

Sannsynligheten for å velge Norge

Innovasjon Norge gjennomfører ukentlige målinger i Norge, Sverige, Danmark, Storbritannia, Tyskland, Nederland og Frankrike. Formålet er å avdekke oppfatningen av Norge som ferieland og sannsynligheten for å reise til Norge på ferie.

Respondentene blir blant annet bedt om å skrive ned det første de tenker på om Norge som reisemål, og ferieopplevelser her. Deretter blir de bedt om å ta stilling til en rekke utsagn som har med norgesferien å gjøre.

Naturskjønne Norge

Den aller sterkeste assosiasjonen folk flest har til Norge er fjorder. Mange forbinder Norge med natur, fjorder, fjell, kaldt og nordlys. At Norge er et egnet sted for utendørsaktiviteter kommer også høyt opp.

Samtidig viser undersøkelsen at flere vil reise hit, hvis de tror at en ferie i Norge tilbyr noe mer. At en ferie i Norge også kan by på spennende byopplevelser, kultur og historie, gode matopplevelser og lokale spesialiteter trekker opp. 

I løpet av de to siste årene er det flere steder som er enig i påstanden om at Norge er et egnet sted for matopplevelser og lokale spesialiteter, spennende byopplevelser og spennende kultur og historie. I samme periode har Norge også forsterket sin posisjon som et land med gode muligheter for sykling, gå turer i naturen og gode muligheter for vinteraktiviteter som ski og snowboard.

Slik spør vi

For å finne ut hva målgruppen tror kjennetegner en norgesferie, får de spørsmålet: "Nå kommer noe som kan kjennetegne en ferie i Norge. Angi hvor godt hvert utsagn passer til det inntrykket du har av Norge.". 

Svaralternativene er følgende: Helt enig, enig, verken enig eller uenig, uenig, helt uenig og vet ikke. De som svarte helt enig og enig anses å være enig i påstanden og er gjengitt her.

Vil du kun se utvalgte markeder? Klikk på markedene du ikke er interessert i for å få fram de markedene du er interessert i.